Džajić i Petrović o povratku zvezdine legende

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Dec.2010, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džajić i Petrović o povratku zvezdine legende

Hrvatski mediji posvećuju veliku pažnju dolasku Robertu Prosinečkom na mesto novog trenera Crvene zvezde. Jedan od najpopularnijih fudbalera u Hrvatskoj će po drugi put u svojoj karijeri otići u klub iz Ljutice Bogdana.
Prvi put nije imao izbora, a ovog puta mogao je i da odbije, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je ipak otišao tamo gde je ostvario najlepše dane svoje karijere i postao najbolji igrač Evrope. Možda i sveta! Na spomen Velikog Žutog, najtalentovanijeg hrvatskog fudbalera, ceo Beograd se uzbudio.
Dragan Džajić je rekao da je Robert Prosinečki posle njega najbolji fudbaler Zvezde u njenoj istoriji. Iako Džajić nije imao pouzdane informacije o dolasku Žutog priznao je da je bio fasciniran kada ga je prvi put video.
Posle prvog treninga Roberta Prosinečkog u Beogradu, rekao sam treneru Vasoviću da zakaže još jedan trening popodne, jer nisam verovao da je to istina! Kada sam video najtalentivanijeg fudbalera u svojoj karijeri rekao sam da zatvore sve kapije na stadionu da on ne može da izađe dok ne potpiše. Nemoguće je da neko ne može da uoči njegov talenat – istakao je Džajić.
Ljupko Petrović je trener zagrebačke Lokomotive. U čudu je gledao novinski naslov u kome stoji da će Prosinečki biti novi trener Crvene zvezde. Ovaj Osječanin je 1991. godine sa njim bio evropski i svetski prvak.
U trenutku kada je Crvena zvezda osvajala titulu evropskog prvaka, Robet Prosinečki je bio najbolji evropski igrač. Ni pre ni posle, nije igrao tako dobro. Neizmerno je voleo loptu, uvek je imao potez više. Bog mu je dao dar za igru koji mu niko nije mogao oduzeti – naglasio je Petrović.
Na pitanje šta misli o „nemoralnoj ponudi“ Petrović je odgovorio da se tako nešto ne odbija.
Nijedan trener sa ovih prostora ne bi odbio ponudu Dinama, Zvezde, Partizana ili Hajduka. Istina, Zvezda u ovom trenutku nije klub iz onih slavnih vremena, igrački kadar je loš, stanje nije sjajno. U Partizanu je mnogo bolje. Da sam na njegovom mestu ne bih otišao tako lako u Crvenu zvezdu – zaključio je Ljupko Petrović
Pogledaj vesti o: Robert Prosinečki

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.