Dilan Enis opet u Pioniru, kao rekorder Andore

Izvor: Mondo, 15.Okt.2018, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dilan Enis opet u "Pioniru", kao rekorder Andore

Prošlosezonski košarkaš Crvene zvezde mts sada će joj biti rival. "Uživao sam u Zvezdi, ali to neće biti poseban meč. Hoću samo pobedu", rekao je u najavi meča, posle svoje impresivne partije.

Foto: MN Press

Kanadski plejmejker Dilan Enis (26) nosio je prošle sezone dres Crvene zvezde mts kratko i ne baš slavno, imao je imao nekoliko zapaženih rola, pre svega u Evroligi.

Posle podgoričkog neuspeha crveno-belih u finalu ABA >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << lige, Enis je napustio klub i zajedno sa Milkom Bjelicom se preselio u Saragosu, u kojoj se nije dugo zadržao pre nego što je minulog leta prešao u Andoru.

Tamo je, bar na početku epizode, ostavio odličan utisak.

Minulog vikenda, Enis je u meču protiv Manrese postigao 36 poena (7/9 za dva, 16/17 slobodna bacanja) i tako postavio novi klupski rekord u broju poena na meču. Takođe, učinku je dodao pet skokova, tri asistencije i 12 iznuđenih prekršaja, zbog kojih je završio meč sa indeksom korisnosti 48!

Iako ni njegov takav nastup nije bio dovoljan za trijumf, jeste bio najbolja najava njegovog povratka u dvoranu "Aleksandar Nikolić", u kojoj je Zvezdin dres nosio četiri meseca.

"Imam veliko poštovanje za moj bivši tim i za njihove navijače, ali ne mogu da kažem da je ovo poseban meč za mene. Poseban je samo zato što ću hteti da pobedim", rekao je Enis, čiji brat Tajler je ovog leta prešao u Fenerbahče.

"Uživao sam dok sam igrao za Zvezdu i mislim da možemo da pričamo o najboljim navijačima u Evropi", dodao je on.

Foto: MN Press

U osvrtu na svoj nastup od prošlog vikenda, Enis je rekao da mu je konačan rezultat pokvario utisak.

"Bezvredno je imati takav individualni nastup ako tvoj tim ne pobedi. To je meč u kojem ćemo moći da učimo iz svojih grešaka. Moraćemo to da radimo već od narednog meča u Beogradu", izjavio je Enis.

U prethodna dva kola, Kanađanin je imao varirajući učinak, kao i njegov tim. U porazu od Galatasaraja u Istanbulu postigao je 20 poena, dok je u trijumfu protiv Breše ubacio samo dva, ali je uprkos lošem šutu (0/5 za tri) našao način da pomogne ekipi sa šest asistencija i indeksom korisnosti 26.

Duel Crvene zvezde mts (2-0) i Andore (1-1) zakazan je za utorak u 19 časova.

Parovi 2. kola

Grupa A

U utorak

Galatasaraj - Breša 19.00

Zvezda - Andora 19.00

Ulm - 19.30

Tabela: Zvezda 2-0, Galatasaraj 1-1, Monako 1-1, Andora 1-1, Ulm 1-1, Breša 0-2

Grupa B

u sredu

Lokomotiva - Tofaš 19.00

Gdinja - Cedevita 20.00

Limož - Alba 20.30

Tabela: Lokomotiva KUbanj 2-0, Alba 1-1, Tofaš 1-1, Limož 1-1, Cedevita 1-1, Gdinja 0-2.

Grupa C

u utorak

ASVEL - Turk Telekom 20.30

u sredu

Trento - Zenit 20.30

Valensija - Partizan 20.45

Tabela: Valensija 2-0, Zenit 1-1, Partizan 1-1, Trento 1-1, ASVEL 1-1, Turk Telekom 0-2.

Grupa D

u sredu

Ritas - Fraport Skajlajners 18.00

Mornar - Unikaha 18.45

UNIKS - Torino 19.00

Tabela: UNIKS 2-0, Unikaha 1-1, Ritas 1-1, Mornar 1-1, Skajlajners 1-1, Torino 0-2.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.