DAČIĆ: SRBI DA KORISTE ALBANSKE METODE

Izvor: Kurir, 04.Avg.2011, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: SRBI DA KORISTE ALBANSKE METODE

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da kosovski Srbi u borbi za svoja prava treba da koriste oprobane mirne metode i tehnike koje su primenjivali kosovski Albanci kada nisu želeli da žive u Srbiji.

Ako je međunarodna zajednica to što su radili Albanci prihvatila, ne znam kako je moguće praviti dvostruke aršine, rekao je Dačić novinarima pošto je uručio ličnu kartu i pasoš Srbije fudbaleru >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Crvene zvezde Evandru Goebelu.

Dačić je ocenio da u međunarodnoj zajednici postoji pogrešno uverenje da na Kosovu u sredinama gde žive Srbi postoje kriminalne i ekstremističke grupe koje upravljaju situacijom i ne žele da prihvate prištinsku vlast.

"To apsolutno nije tačno, to misli većina građana, svi, od dece koja idu u školu, do najstarijih", izjavio je Dačić.

On je optužio kosovskog premijera Hašima Tačija da je slanjem specijalnih policijskih jedinica na prelaze Jarinje i Brnjak prema centralnoj Srbiji isprovocirao sukob i potom "stao iza međunarodnih snaga".

Da su takvi pokušaji uspeli, danas bi, na godišnjicu hrvatke vojne akcije Oluja, imali egzodus Srba se severa Kosova i o njemu pričali, dok bi međunarodna zajednica verovatno opravdavala akciju, rekao je Dačić.

Povodom dogovora predstavnika Vlade Srbije sa komandantom Kfora o kontroli prelaza Jarinje i Brnjak, Dačić je izjavio da bi, ukoliko sporazum bude zaista prihvaćen, to bilo privremeno rešenje, dok se kroz dijalog ne iznađe ono koje je održivo na duže vreme.

"Ovo rešenje daje mnogo veće šanse da se tamo zadrži mir i stabilnost", ocenio je Dačić, uz konstataciju da je zadatak međunarodnih snaga na Kosovu upravo to, "a ne da budu na jednoj ili drugoj strani".

Dačić je rekao da je Srbiji obećano da se, ukoliko počne dijalog sa Prištinom, neće menjati stanje na terenu, a da je akcija kosovske specijalne policije pokušaj da se ono nasilno promeni.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.