Čudesno veče na Parkenu, Zvezda HEROJSKI u još jednu evropsku jesen! (video)

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2019, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudesno veče na ''Parkenu'', Zvezda HEROJSKI u još jednu evropsku jesen! (video)

Čitavih 60 minuta u revanšu izdržala je Zvezda sa igračem manje na terenu, junački se borila pogotovo u produžecima, a onda u penal-seriji...

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se večeras u plej-of Lige šampiona, pošto su posle neverovatno dramatične penal serije bili bolji od Kopenhagena u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Ligu šampiona.

U regularnih 90, pa dodatnih dva puta po 15 minuta, rezultat je bio 1:1, baš kao pre nedelju dana u Beogradu, a u maratonskoj penal-seriji Zvezda je slavila sa 7:6, posle ukupno 22 izvedena penala na obe strane.

U plej-ofu, Zvezda će se za plasman u grupnu fazi Lige šampiona boriti protiv švajcarskog Jang bojsa.

Kako je tekao regularni tok meča, kako su postizani golovi i sa kakvim se problemima suočavala Crvena zvezda u tom periodu, čitajte OVDE, a u nastavku smo se fokusirali na dešavanja u dodatnih pola sata ove utakmice.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je odlučio da u produžetke uđe sa Milanom Jevtovićem umesto umornog Vukanovića, sa jasnim opredeljenjem da, posle prethodnog izlaska Boaćija i ulaska Simića, u ofanzivi ima dvojicu brzih i svežih igrača, koji bi iz kontri mogli da ugroze gol Gritebusta.

Prvi pokušaj takve kontre izveo je Mirko Ivanić u 95. minutu, ali ga ostali nisu pratili, bio je usamljen i Nelson je uspeo da ga zaustavi na nekih tridesetak metara od gola Kopenhagena.

Domaći su potom vršili sve snažniji pritisak, Zvezda je bila pritisnuta u svoj kazneni prostor, a najveća opasnost viđena je u 101. minutu, kada su domaći imali nekoliko pokušaja, a sjajnom intervencijom Borjana posle šuta Pepa, a uz pomoć Gobeljića, Zvezda je u ovoj situaciji uspela da sačuva mrežu.

Dva minuta kasnije još jedna sigurna intevencija Borjana, a u 104. minutu nova opasna Zvezdina kontra koju je započeo Marin, nastavio Jevtović, ali nije uspeo da pobegne svom čuvaru. Na kraju prvog produžetka, Ivanić i Simić su bili u novoj kontri, koja je opet zaustavljena, ali Zvezda je pokazala da može da pripreti, a kod domaćih se sve više uvlačila nervoza jer ne uspevaju da iskoriste dug period igrača više.

Slična slika i u drugom produžetku, a novu odličnu intervenciju Milan Borjan je imao u 110. minutu, kada je Vind pokušao sa distance, a Zvezdin čuvar mreže je loptu izbio u korner.

Dva minuta kasnije, stvari počinju da se okreću u Zvezdinu korist. Žander je povukao kontru, Pep je pokušao da ga zaustavi, ali nije mogao bez prekršaja, koji je sudija Mažejka kaznio drugim žutim kartonom, pa su od tog trenutka i Kopenhagen i Crvena zvezda imali po 10 igrača na terenu, s obzirom je početkom drugog pouvremena isključen i Milunović.

Do kraja drugog produžetka, u 119. minutu još jedna velika opasnost po gol Zvezde, bila je to možda i najbolja akcija ekipe Kopenhagena od početka meča, ali Gobeljić još jednom sjajno reaguje i u poslednjem trenutku izbija loptu u korner ispred Falka.

Odmah zatim Falk izlazi, ušao je Sotiriu, koji odmah preti posle kornera, ali ostalo je 1:1, pa je o putniku u plej-of morala da odluči penal-serija.

Tokom kraće pauze, najzanimljiviji detalj bio je kako je Boaći prenosio pozitivnu energiju na golmana Milana Borjana, a ČUDESNA penal-serija je tekla ovako:

Prva serija: Marin - prečka, Vind - 1:0 za Kopenhagen!

Druga serija: Ivanić - 1:1, Fišer - pored gola, ostaje 1:1!

Treća serija: Jevtović - ''nebu pod oblake'', Sotiriu, 2:1 za Kopenhagen!

Četvrta serija: Žander - 2:2, Bengtson - brani Borjan, ostaje 2:2!

Peta serija: Pankov - 3:2, Zeka - 3:3!

Šesta serija: Jovančić - preko gola, N'Doje - brani Borjan!

Sedma serija: Simić - preko gola, Bartolec - preko gola!

Osma serija: Degenek - 4:3, Nelson - 4:4

Deveta serija: Gobeljić - 5:4, Papajanopulos - 5:5

Deseta serija: Borjan - 6:5, Gritebust - 6:6!

Jedanaesta serija: Pankov - 7:6, Vind - Borjan brani, Zvezda ide dalje!!!!

- FC København  -  FK Crvena zvezda Резултати Уживо
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Delije'', je l' moglo slađe? Poseban pozdrav upućen Bartolecu! (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2019

Neizmerna je sreća večeras među Zvezdinim navijačima!..Činilo se da posle onog istorijskog slavlja u Salcburgu, pa pobede nad Liverpulom u Ligi šampiona, Zvezda u ovim kvalifikacijama neće moći da izazove tako snažnu euforiju među svojim navijačima, ali upravo to se sada dešava posle maratonske...

Nastavak na Sportske.net...

Idemo gospodo, napadamo Ligu šampiona (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2019

Tri odbranjena penala, jedan dat i kao u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa junak Crvene zvezde je Milan Borjan! Fantastični čuvar mreže večeras je činio čuda na golu srpskog šampiona u Kopenhagenu i na kraju ekipi Vladana Milojevića obezbedio još jednu evropsku jesen. Borjan je naravno blistao...

Nastavak na MozzartSport.com...

Zvezda u Bernu sledeće srede, revanš 27. avgusta

Izvor: RTS, 14.Avg.2019, 13:01

. Fudbaleri Crvene zvezde prvi meč protiv Jang Bojsa u Bernu, u plej-ofu za Ligu šampiona, odigraće u sredu 21. avgusta. Meč na stadionu "Švajcarska" zakazan je za 21 sat, objavljeno je na sajtu Uefa.

Nastavak na RTS...

DANCI SE ŽALE NA BLATNJAVU TAČKU: Njihov sudija stao uz Borjana

Izvor: Kurir, 14.Avg.2019

Posle prave drame i penal ruleta fudbaleri Crvene zvezde su savladali Kopenhagen i plasirali se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, gde ih naredne dve sedmice čekaju dueli sa Jang Bojsom, najpre u Švajcarskoj, a zatim u Beogradu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.