CRVENO-BELI SIGURNI U KRUŠEVCU: Zvezda se rešila u prvom poluvremenu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2021, 14:17

CRVENO-BELI SIGURNI U KRUŠEVCU: Zvezda se rešila u prvom poluvremenu (VIDEO)

Šampion Srbije se makar na kratko izjednačio sa Partizanom na tabeli.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u 19. kolu Superlige Srbije ekipu Napretka u Kruševcu sa 2:0 (2:0) i tako rešili prvi od četiri meča koji je očekuju u narednih 12 dana. Crveno-beli su protiv raspoloženog domaćina do trijumfa stigli golovima Rodića u 5. i Kataija u 42. minutu.

Otvoreno se igralo u Kruševcu od starta. Napredak je u 3. minutu zapretio preko Jovanovića ,al ije Borjan bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << siguran, da bi dva minuta kasnije Zvezda povela. Posle kornera za crveno-bele Eraković je optu podigao na drugug stativu gde je Rodić odlično reagovao i doveo Zvezdu u vođstvo. Marjanović je pokušao u 7. minutu, ali je njegov udarac završio pored gola da bi u 10. minutu viđena prva izmena u Napretku kada je Bačanin zamenio povređenog Marinkovića. Minut kasnije Ivanić je šutirao, a Jordanov odbranio njegov šut da bi četiri minuta kasnije Ivnaić umalo iskoristio grešku golmana Napretka. U istom napadu su igrači Zvezde tražili i penal zbog igranja rukom, ali Simović je pokazao da se igra nastavi. Konstantno je pretila Zvezda, Gajić je bio neprecizan u 19, zatim Eraković u 31. minutu, kao i Kanga minut kasnije. Eraković je i u 36. minutu bio u dobroj situaciji, ali je glavom loptu poslao preko gola. Ben je u 39. minutu propustio veliku priliku posle asistencije Kange, da bi Katai tri minuta kasnije iz gotovo identične situacije na asistenciju Petrovića povisio na 2:0 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Важна три бода у Крушевцу! 🔥🔴⚪ #fkcz pic.twitter.com/Z83TbK4tt8

— Nasa CZV (@nasaczv) December 5, 2021

Potpuno drugi Napredak kao da je istrčao na teren u Kruševcu. Domaćin je od starta drugih 45 minuta pretio. U 49. minutu su Đuričković i Marjanović imali solidne prilike, ali je Borjan oba šuta odbranio, da bi dva miuta kasnije Đuričković odlično šutirao i pogodio stativu, a na odbijenu loptu nalete Bačanin i postigao gol koji je poništen jer je bio u ofsajdu. U 55. minutu je zapretio Marjanović, ali je Borjan bio siguran kao i u 59. kada je Đuričković šutirao. Crveno-beli su u međuvremenu imali prilike preko Živkovića kada je Jordanov odbranio njegov šut i dva puta Kataija koji nije bio dovoljno precizan. Usledio je potom mirniji deo igre u kojem dugo nije bilo iznenađenja, mada je Napredak i dalje imao inicijativu, ali bez konkretnih šansi. Zvezda kontrolisala dešavanja na terenu i zapretila još dva puta preko Gajića i Ivanića u 83. i 85. minutu, ali je Jordanov oba puta odlično intervenisao. U preostalih nekoliko minuta nije više bilo prilika, a Zvezda je stigla do tri boda.

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:2)

STADION: Mladost

STRELCI: Rodić 5, Katai 43

SUDIJA: Novak Simović

NAPREDAK: Jordanov, S. Jovanović, Mršić, Kerkez, Ćuković, Rašković (od 67. Kočić), Đ.Jovanović, Marjanović, Đuričković, Marinković (od 10. Bačanin), Stevanović (od 87. Ivanić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić, Petrović, Kanga (od 77. Krstiči), Ben (od 46. Živković), Ivanić (od 90. Stanić), Katai (od 77. Lazetić), Pavkov (od 67. Srnić).

Fudbaleri Crvene zvezde danas od 13.30 gostuju u Kruševcu protiv Napretka u utakimici 19. kola Superlige Srbije. Biće ovo prva od četiri utakmice koju će crveno-beli odigrati u narednih 12 dana, od čega tri u Superligi gde će dva puta gostovati i jednu u Ligi Evrope.

Tim Dejana Stankovića zaostaje tri boda za večitim rivalom Partizanom koji je na prvom emstu u šampionatu i crveno-beli su pod pritiskom da održe korak za crno-belima, a u tome u Kruševcu neće imati pomoć nedovoljno oporavljenog Sekua Sanoga.

⭐️ STARTNA POSTAVA ⭐️

🔴⚪️ #fkcz #napczv pic.twitter.com/1GZWIPdF80

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) December 5, 2021

Crvena zvezda je slavila na prethodna četiri susreta pod Bgdalom, a poslednji put je u Kruševcu poražena pre četiri godine kada je Napredak slavio pobedu minimalnim rezultatom 1:0. U prvom duelu ove sezone Zvezda je u Beogradu ostvarila pobedu od 1:0.

DRUGO POLUVREME

Катаиии! 0:2! 🔥🔴⚪ #fkcz pic.twitter.com/g7IJpX9Zci

— Nasa CZV (@nasaczv) December 5, 2021

Рооодић! 0:1! 🔥🔴⚪ #fkcz pic.twitter.com/tO7RpeYVCr

— Nasa CZV (@nasaczv) December 5, 2021

PRVO POLUVREME

SUPERLIGA, 19. KOLO

Subota

Proleter - Metalac 1:0

Nedelja

Napredak - Crvena zvezda

Partizan - Novi Pazar (15.45)

Spartak - Mladost (17)

Ponedeljak

Radnik - Radnički 1923 (14)

Čukarički - Kolubara (16)

TSC - Radnički Niš (18)

Utorak

Voždovac - Vojvodina (14)
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.