ČOVIĆ ZA MAXBETSPORT: Beograd zaslužuje dva Evroligaša!

Izvor: 011vodič.com, 13.Okt.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČOVIĆ ZA MAXBETSPORT: Beograd zaslužuje dva Evroligaša!

Košarkaši Crvene zvezde su od početka sezone pokazali tri lica. Prvo loše je bilo u ABA Superkupu kada su izgubili u četvrtfinalu od Primorske. Potom su u Evroligi protiv Fenerbahčea pokazali da ove sezone mogu mnogo. Između je odigrana utakmica u Atini protiv Panatinaikosa u kojoj su crveno-beli mogli da naprave iznenađenje.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.
Prvi čovek srpskog i šampiona ABA lige Nebojša Čović je govorio kakvo je pravo izdanje kluba.
Pravo izdanje Zvezde je u prvom kolu protiv Primoirske i protiv Fenerbahčea. Biće teških utakmica u Evroligi, ali Zvezda ne može da se ponaša kao protiv Primorske u Zagrebu. Pristup mora da bude ozbiljnan, borbenost i energičnost moraju da budu uvek prisutni. Mi predstavljamo Beograd i ceo region – rekao je Čović gostujući u emisiji 60 minuta sa Vladom i Acom na Maxbet radiju.
Od 20 časova u Pioniru se igra derbi drugog kola ABA lige u kojem crveno-beli dočekuju Budućnost. Reč je o okršaju dve ekipe koje su se prethodne dve sezone borile za titulu. Njihovi mečevi su propraćeni i burnim dešavanjima pored terena.
Mi se maksimalnio trudimo da pričamo samo o košarci, ali se ti repovi vuku još iz 2018. godine. Ali, hajde da to stavimo sa strane i krenemo napred kako bi sačuvali sport i ABA ligu. Ipak, nećemo da tolerišemo svakakvo ponašanje. Hendikep nam je da nećemo imati pune tribine, već samo gledaoce u VIP zoni – istakao je Čović.
Protekle nedelje su Crvena zvezda i Partizan bili najgledaniji u Evropi, a ostali mnogo manje. Da li Srbija zaslužuje dve licence u Evroligi?
Raduje me da su Zvezda i Partizan imali najbolju posećenost, što pokazuje da je Beograd košarkaški grad, a Srbija zemlja košarke. Da li to drugi to prepoznaju možemo i sami da zaključimo. Beograd zaslužuje minimum jednog stalnog evroligaša, a možda i dva. Što su naši navijači vatreni to je dobro, ali nam mnogi to i zameraju. Pozorište je pozorište, a sport je sport. Ipak, Evroliga je privatna firma i ona sama odlučuje – rekao je Čović, a onda se osvrnuo na opasnku da Francuska i Nemačka imaju evroligaše jer su veliko tržište.
I mi smo nekakvo tržište, ali na ovom prostoru ima najviše talenata. Tačno je da nemamo para koliko Nemci i Francuzi. Ipak, i sa mnogo manje para pobeđujemo bogatre klubove.
Znamo kakve su ambicije Zvezde u ABA ligi, a kakve su u Evroligi?
Ambicija u Evroligi je da igramo što bolje i napravimo što bolji rezultat. Počela je sezona, idemo utakmicu po utakmicu – rekao je na kraju Čović.


The post ČOVIĆ ZA MAXBETSPORT: Beograd zaslužuje dva Evroligaša! appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Android

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.