Blažič zna recept za prvi poraz Solnoka u Mađarskoj

Izvor: Blic, 24.Jan.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blažič zna recept za prvi poraz Solnoka u Mađarskoj

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Mađarsku gde ih u subotu od 17 sati očekuje duel 18. kola ABA lige sa Solnokom, a bek tima sa Malog Kalemegdana Jaka Blažič zna kako da dođu do trijumfa.

Crveno-beli u Mađarsku dolazi u veoma dobrom raspoloženju posle ubedljive pobede nad Panioniosom u Evrokupu, a u tim se vraća i Branko Lazić, koji je zbog zdravstvenih problema propustio duel sa Atinjanima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"Atmosfera u ekipi je odlična. Posle dobre predstave u duelu sa Panioniosom i u Mađarskoj želimo da nastavimo u istom ritmu. Ipak, moramo da budemo veoma oprezni, jer bez obzira na trenutnu poziciju Solnoka na tabeli, to je veoma dobar tim. Imaju dosta iskustva i veliku podršku publike. Ali, ako budemo igrali našu igru mislim da možemo da zabeležimo pobedu", rekao je Blažič.

Slovenački bek dobro poznaje rivala i njegove kvalitete.

"Imaju veoma dobru spoljnu liniju, koju predvodi Voren i prvenstveni zadatak biće da njega zaustavimo. Mogu da budu veoma nezgodni ukoliko ime se omoguće otvoreni šutevi spolja, dok se pod košem najviše oslanjaju na kvalitet i iskustvo Martona Badera. Sala u kojoj igraju je mala, atmosfera je uvek dobra, a publika im svojim navijanjem uvek daje dodatni motiv i energiju", naglasio je Blažič, koji zna recept za trijumf.

"Moramo da igramo veoma jaku odbranu i da koristimo svaku priliku za postizanje lakih poena iz kontri. U napadu moramo da igramo pametno, da ne žurimo i strpljivo tražimo najbolja rešenja. Ukoliko ispunimo ove zadatke očekujem da ćemo upisati još jedan trijumf u ABA ligi", zaključio je Blažič.

Mađarski predstavnik u regionalnom takmičenju nalazi se u donjem delu tabele, ali je poznat kao veoma neugodan domaćin, jer je svih pet pobeda zabeležio upravo na svom terenu uz bučnu podršku publike.

Pored činjenice da u redovima Solnoka igra jedan od najkorisnijih igrača i najboljih strelaca lige Vili Voren, otežavajuća okolnost za crveno-bele je i podatak da je Solnok pred ovu utakmicu angažovao novo pojačanje, Obija Trotera koji je i u periodu od 2010. do 2012. bio član Solnoka, a potom je branio boje Nižnjeg Novgoroda i Trijumfa.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Blažič zna recept za prvi poraz Solnoka u Mađarskoj

Izvor: Dzungla.org, 24.Jan.2014

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Mađarsku gde ih u subotu od 17 sati očekuje duel 18. kola ABA lige sa Solnokom, a bek tima sa Malog Kalemegdana Jaka Blažič zna kako da dođu do trijumfa.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.