Bjelica: Nije smak sveta izgubiti od CSKA

Izvor: B92, 15.Nov.2017, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelica: Nije smak sveta izgubiti od CSKA

Krilni centar Crvene zvezde Milko Bjelica istakao je snagu CSKA u prvi plan posle poraza, ali i veoma loše procente šuta kao glavni razlog poraza.

"CSKA je pokazao koliko je snažna ekipa, ne dozvolivši nam pre svega da igramo našu igru, a kada na to dodate procente šuta koje smo večeras imali – bilo je nemoguće očekivati pobedu. Kada kod kuće šutirate manje od 15 odsto za tri, a oko 60 odsto sa linije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << penala...", iskren je bio Bjelica.

Srpski i regonalni šampion ubedljivo je poražen u Areni od moskovskog CSKA (85:59), što mu je treći poraz u nizu, a ukupno peti u elitnom takmičenju.

"Ali, šta je – tu je. Nije smak sveta izgubiti od CSKA, koji je veliki favorit, a sada nas čeka gostovanje Olimpijakosu, još jednom timu koji spada u to društvo, društvo potencijalnih osvajača Evrolige. Svesni smo grešaka i moramo da ih ispravimo, iako imamo malo vremena da se spremimo za ono što nas čeka u Pireju... To je nešto što je realnost ove godine i nešto na šta moramo da se naviknemo", dodaje Bjelica.

Ekipa Dušana Alimpijevića pogodila je svega 19 šuteva iz igre (16/39 za dva, 3/23 za tri), a nije se istakla ni sa linije za slobodna bacanja (18/28).

"Određene utakmice, u kojima smo slavili, imali smo izvanredan procenat šuta za tri, ali mislim da imamo dosta oružja u rukama, što večeras nismo umeli da primenimo. Nesporno je da je pritisak na nama iskusnijima, što verujem da i protivnici vide... Znaju kako igramo, koncentrišu odbranu na nama, ali se nadam, isto tako, da će nam se priključiti i ostatak ekipe i tako doprineti igri tima".

Crveno-bele već u petak čeka novi veliki test, ovoga puta na gostovanju Olimpijakosu u Pireju.

"CSKA se veoma dobro pripremio, znali su kako i šta igramo, i to je svakako bio otežavajući faktor. Ipak, bez obzira na to mi moramo da probijemo sopstvene barijere jer mislim da imamo kvaliteta da odigramo daleko bolje nego večeras. Što se Atine tiče, nezahvalno je prognozirati, ali mislim da je koncentracija u napadu ključ. Takođe, nije mi jasno odakle toliki pritisak večeras", zaključio je Milko.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bjelica: Najlošija utakmica, svi moraju da daju doprinos

Izvor: Beta, 16.Nov.2017, 09:03

Košarkaš Crvene zvezde Milko Bjelica ocenio je da je njegova ekipa protiv CSKA iz Moskve odigrala najlošiju utakmicu ove sezone i dodao da bi igra bila na višem nivou kada bi svaki igrač igrao bez pritiska i imao doprinos na parketu."Mislim da smo odigrali najlošiju utakmica ove godine, ali takodje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.