Beron u poslednjoj sekundi za novu Zvezdinu titulu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beron u poslednjoj sekundi za novu Zvezdinu titulu!

Svašta se dešavalo i večeras u ''Pioniru'', na kraju Zvezda slavila u poslendjoj sekundi i osvojila petu uzastopnu titulu.

U četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige, Crvena zvezda je večeras košem Bilija Berona u poslednjoj sekundi savladala Partizan sa 76:75 i odbranila titulu prvaka Srbije!

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crvena zvezda je bolje počela meč, povela sa 6:0 posle dve trojke, ali Partizan je predvođen raspoloženim Gagićem uspeo brzo da uhvati priključak.

Crno-beli su u finišu prve četvrtine napravili seriju 7:0, poveli sa 18:11, a početkom druge novom serijom od 11:2 stekli i maksimalnih 14 poena razlike - 36:22.

Zvezda je uzvratila trojkama Čovića i Riversa, smanjila na 36:28, a Partizan je na i poluvreme odneo tih osam poena viška - 42:34.

U nastavku su crveno-beli zaigrali bolje i sredinom trećeg kvartala uspeli da stignu do izjednačenja, predvođeni sjajnim Beronom, koji je trojkama zasipao koš Partizana.

Rezultatska neizvesnost i na početku četvrte četvrtine, a pri rezultatu 56:55 za Partizan došlo je do polučasovnog prekida meča. Razlog  - veliko nevreme u Beogradu koje je kulminiralo udarom groma u dvoranu, pa je krov počeo da prokišnjava a osvetljenje oslabilo.

Ipak, nekako su se stekli uslvi za nastavak meča, koji je doneo - nastavak ''rezultatske klackalice''.

Videli smo i trojkaški obračun Pejdža i Davidovca, pa nekoliko ozbiljnih Partizanovih kikseva u odbrani, jer su Odžo, Faje, pa onda i Beron imali priliku da sa linije penala pogode za '2+1'.

Poenima Berona sa linije slobodnih bacanja, Zvezda na pola minuta pre kraja vodi sa 74:73.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri zatražio je tajm-aut, a napad crno-belih na 13 sekundi pre kraja rešava Renfro, koji pogađa za 75:74 u korist Partizana!

Usledio je Zvezdin tajm-aut. Partizan je odlučio da brani taj napad i nije se crno-belima isplatilo. Beron se ''prošetao'' do koša, položio loptu za konačnih 76:75.

Kazne za "večite" pred četvrti meč finalne serije

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je 180.000 dinara zbog ispada navijača protiv Partizana u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, direktor takmičenja Leon Deleon sankcionisao je crveno-bele zbog uvreda na nacionalnoj osnovi (po drugi put) sa tribina, pljuvanja sudije zbog čega je prekinut meč na kratko i ispražnjen deo prvog reda uz teren, paljenja baklje, bacanja sitnih čvrstih predmeta na teren i to posebno na igrače gostujuće ekipe prilikom izlaska sa terena.

Trener Zvezde Milan Tomić moraće da plati 6.000 dinara jer je na konferenciju za medije došao u majici, a njegov kolega iz Partizana Andrea Trinkijeri 1.000 dinara jer je pred novinare takođe izašao u majici, ali "neobičnoj i veoma svečanoj".

Takođe, Rade Zagorac je kažnjen 6.000 dinara zbog tehničke greške.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove novčane kazne za Zvezdu i Partizan

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2019

Košarkaška liga Srbije kaznila je danas Crvenu zvezdu sa 180.000 dinara zbog nesportskog ponašanja i uvreda njenih navijača na nacionalnoj osnovi na utakmici sa Partizanom, u trećoj utakmici finala plej-ofa Superlige...Kako se navodi u saopštenju, Zvezda je kažnjena sa 180.000 dinara "zbog uvreda...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Nova tura kazni za "večite", najgore prošla - Zvezda!

Izvor: Sportske.net, 17.Jun.2019

Trinkijeri kažnjen zbog "veoma svečane majice"...Kao što je to praktično postala i tradicija, nakon treće utakmice finalne serije Superlige Srbije usledile su nove kazne za učesnike derbija...U saopštenju iz KLS Crvena zvezda će morati da plati 180 hiljada dinara zbog uvreda na nacionalnoj osnovi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.