Amerikanac sačuvao Izraelu Ponos: Žuti srušili Zelene za nadu crveno-belih!

Izvor: MozzartSport.com, 19.Mar.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanac sačuvao Izraelu Ponos: Žuti srušili Zelene za nadu crveno-belih!

Makabi je u Tel Avivu savladao Žalgiris čime je prišao korak bliže trećem mestu i makar matematički očuvao nade Crvenoj zvezdi da može do četvrtfinala – 79:72

Malo je nedostajalo da Žalgiris šokira Nokia arenu u 11. kolu Evrolige i odnese trijumf iz Tel Aviva, ali je Džeremi Pargo jednostavno bio nesalomiv! Američki plejmejker vezao je 10 poena >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u poslednja četiri minuta i doneo je Ponosu Izraela trijumf koji ga znatno približava trećem mestu u Grupi E – 79:72. Pobeda šampiona Evrope može da raduje i navijače Crvene zvezde kojima na ruku ide poraz Litvanaca koji su direktni konkurenti za četvrto mesto srpskom viceprvaku.

Upravo je Džeremi Pargo bio najefikasniji pojedinac na meču sa 26 poena, dok je njegov saigrač Devin Smit dodao 19. S druge strane, Arturas Milaknis je imao sjajno šutersko veče u timu Žalgirisa, ubacio 19 poena, ali to nije donelo zlatna dva boda litvanskom velikanu.

Makabi je bio bolji rival skoro čitavim tokom utakmice. Džeremi Pargo uništavao je direktne čuvare na startu meča i već je tada stigao do dvocifrenog broja poena, a onda su Devin Smit i Brajan Rendl krenuli u svoju seriju, razlika je za tren oka skočila preko deset poena, da bi Litvanci preko Songajle uspeli da na odmor ipak odu sa jednocifrenim zaostatkom – 43:34.

No, uspeva Žalgiris da se vrati u meč i to potpuno na startu drugog poluvremena. Lukas Lekavičijus, Robertas Javtokas i Arturas Milaknis su za pet minuta potpuno istopili minus (47:46), ali su onda ponovo Pargo i Smit preuzeli stvari u svoje ruke, zasuli koš gostiju i razlika je bila još veća od one koju je Makabi imao na poluvremenu – 66:54. Sve je bilo spremno za slavlje u Nokia areni, ali su Litvanci u poslednjoj četvrtini zaključali svoj koš i ostavili šampiona Evrope da čeka prvi poen u poslednjem kvartalu čitavih šest minuta! Za to vreme Anderson i Čeri primakli su Žalgiris na minus šest, da bi post prekinuo – pogađate – Pargo koji vezuje devet poena i uspeva da spreči senzaciju u Tel Avivu, a da Jogev Ohajon nije ubacio dva penala na desetak sekundi do kraja, Amerikanac bi bio jedini strelac Ponosa Izraela u poslednjem kvartalu – 79:72.

Makabi je sada prišao korak bliže trećem mestu pošto je došao do sedme pobede iz 11 mečeva, što je dve više od četvrtoplasiranog Panatinaikosa. S druge strane, Žalgiris ostaje na četiri pobede što ide na ruku Crvenoj zvezdi koja zadržava teoretske šanse da se nađe u četvrtfinalu.

Evroliga – Top 16, 11. kolo:

Grupa E

Četvrtak:

Crvena zvezda – Barselona 73:77 (15:15, 17:22, 18:11, 15:23)

/Marjanović 23 – Navaro 12/

Makabi – Žalgiris 79:72 (18:15, 25:19, 23:20, 13:18)

/Pargo 26 - Milaknis 19/

21.00 Alba – Galatasaraj

Petak:

19.00 Panatinaikos – Real Madrid

Grupa F

Četvrtak:

Efes – Nižnji 79:75 (24:21, 24:18, 16:13, 15:23)

/Bjelica 15 – Parakuski 22/

21.15 Unikaha – CSKA

Petak:

19.00 Fenerbahče - Armani

21.00 Laboral Kuća – Olimpijakos

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nada i dalje tinja: Kako Zvezda može do četvrtfinala Evrolige?

Izvor: MozzartSport.com, 20.Mar.2015, 12:19

Porazom od Barselone nije sve završeno. Pogledajte šta sve treba da se poklopi kako bi crveno-beli prošli grupu..Crvena zvezda je propustila veliku šansu. Imala je Barsu na tacni i priliku da san o plasmanu u četvrtfinale učini mnogo realnijom opcijom. Ali, prokockala je svoju veliku priliku i...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.