Agonija crveno-belih: Zvezda se obrukala u Bavarskoj!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2018, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agonija crveno-belih: Zvezda se obrukala u Bavarskoj!

Crveno-beli u nokdaunu! Posle izgubljenog Kupa Radivoja Koraća proteklog vikenda u Nišu, košarkaši Crvene zvezde opet su razočarali debaklom u Bambergu od nemačkog šampiona - 86:62. Očigledno, srpski šampion je u velikoj krizi. Bez povređenih Nemanje Dangubića i Pera Antića, četa Dušana Alimpijevića nije mogla ni do časnog poraza već se propisno obrukala na gostovanju u Bavarskoj.

Nosioci igre >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na startu sezone: Tejlor Ročesti, Džejms Feldin i Milko Bejelica su u katastrofalnoj formi, ništa im ne polazi od ruke, pa je Zvezda gotovo izgubila sve šanse da se bori za četvrtfinale evro elite, sedam kola pre kraja. Uz očajan šut i nadmoć Bamberga u skoku, posebno ofanzivnom, kao i sjajnom šutu za tri poena, Nemci su pokazali da je šok terapija posle otkaza italijanskom stručnjaku Andrei Trinkijeriju uspela.

Zvezda se držala do sredine druge četvrtine. Dobro su krenuli gosti, poveli 7:0, ali onda su se domaći razigrali, posebno iskusni Amerikanci: Rajt, Hikmen i Rubit. Brzo su domaćini preokrenuli rezultat. Posle trojke Branka Lazića u 17. minutu, Zvezda je stigla na samo poen zaostatka - 36:35, ali onda sledi možda i ključni period igre. Bamberg do kraja poluvremena pravi seriju10:1 i stiže do +10 - 46:36.

U nastavku, veom brzo su se domaći odlepili trojkama Dorela Rajta i Rikija Hikmena i očas posla bilo je +20 - 62:42 krajem treće četvrtine. Pred poslednjih 10 minuta bilo je i +24 - 69:45 za nemačkog šampiona. Tada je bilo sve poznato, gosti su se predali, a u poslednjoj četvrtini obe ekipe su samo otaljavale posao jedva čekajući kraj meča. Gosti su klonuli duhom, pa umesto da ublaže poraz, domaći košarkaši su naneli katastrofu našem šampionu.

Bamberg je i drugi put u sezoni pobedio crveno-bele, koji su u evidentnoj krizi pred odlučujući deo sezone i borbu u plej-ofu ABA lige za odbranu titule i obezbeđivanje novog učešća u Evroligi. Moraće mladi stručnjak Dušan Alimpijević moraće da trgne letargičnu, posrnulu crveno-belu četu.

PROČITAJTE TOK MEČA!

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

EVROLIGA: Zvezda u krizi - ubedljiv poraz u Bambergu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2018

Crveno-beli pružili još jednu bledu partiju posle finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća..Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se oporave od gubitka Kupa Radivoja Koraća na kojem su bili apsolutni favoriti. Crveno-beli su poraženi u Nemačkoj od Brose Bamberga rezultatom 86:62 (21:23, 25:13,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.