ABA Superkup - Zvezda na kolenima, Primorska uzela meru nemoćnom šampionu!

Izvor: Sportske.net, 26.Sep.2019, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA Superkup - Zvezda na kolenima, Primorska uzela meru nemoćnom šampionu!

Kakav šok u Zagrebu!

Košarkaši Primorske iz Kopera napravili su veliko iznenađenje u četvrtfinalu ABA Superkupa pošto su u Zagrebu savladali Crvenu zvezdu rezultatom (26:25, 15:21, 21:23, 20:19)

Odlično su "crveno-beli" otvorili meč i na vreme stekli osetnu prednost protiv Slovenaca.

Sredinom prve četvrtine Zvezda je u nekim trenucima imala i "plus 9", ali je Primorska ipak uspela da u jednoj veoma efikasnoj partiji oba tima spusti vođstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << favorit na samo jedan poen.

Klub iz Kopera je nastavio u dobrom ritmu i sredinom druge četvrtine iznenadila prvaka ABA lige odličnom odbrano. Slovenci su uspeli da povedu sredinom druge četvrtine, da bi do kraja poluvremena pobegli Zvezdi na deset poena prednosti.

Trojkom Lorenca Brauna srpski tim je smanjio razliku na pet koševa, ali su Slovenci ipak završili poluvreme sa osetnom prednošću. Jagodić Kuridža je briljirao u redovima koperske ekipe, dok su Gist i Lorenco Braun bili među najzapaženijima u timu Milana Tomića.

Ubrzo su sjajni Slovenci stigli i do dvocifrene prednosti već na startu treće četvrtine, ali je Tomić reagovao tajmautom nakon čega je Zvezda uspela da stigne do jednog koša zaostatka sredinom deonice.

Dalje od toga nisu mogli, Primorska je preko veoma raspoloženih Jagodić Kuridže i Lensa Harisa ponovo stekla veliku prednost, pa se pred poslednju četvrtinu otišlo sa sedam poena prednost za tim iz Kopera.

Usledila je fantastičlna partija ekipe Primorske koja je prilično lako stigla i do velikih 17 poena razlike sredinom poslednje deonice, ali je usledila dosta konfuzna igra Slovenaca koji nisu imali odgovor na agresivnu igru Zvezde.

Ipak, srpski tim na kraju nije uspeo da izbegne poraz rezultatom 88:82.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio Marko Jagodić Kuridža sa 18 poena i devet skokova i Lens Haris sa 14 koševa, dok je u Zvezdi iskočio Dejan Davidovac sa 15, odnosno Džejms Gist sa 12 poena i šest skokova.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SENZACIJA: Primorska udarila Zvezdi šamarčinu! Ništa od derbija u polufinalu

Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2019

Veliko iznenađenje, senzacija, šok! Tako ukratko može da se opiše ono što se dogodilo večeras u Draženovom domu. Primorska je uspela kao novi abaligaš da savlada Crvenu zvezdu, evroligaša, i da je izbaci sa ABA Superkupa koji će tako dobiti novog šampiona - 88:82 Zvezda je ušla u meč kao...

Nastavak na MozzartSport.com...

IZNENAĐENjE U ZAGREBU: Primorska savladala Zvezdu na ABA Superkupu

Izvor: Večernje novosti, 26.Sep.2019

Crveno-beli su u četvrtfinalu izgubili od slovenačke ekipe koja će u polufinalu igrati sa Partizanom SENZACIJA u drugom četvrtfinalnom meču ABA Superkupa u Zagrebu. Crvenu zvezdu šokirala je slovenačka Primorska, koja je pravom košarkaškom lekcijom skinula jadranskom šampionu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.