ABA LIGA: Zvezda protiv Mege prekinula seriju poraza (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Zvezda protiv Mege prekinula seriju poraza (FOTO)

Drugi trijumf crveno-belih u regionalnom takmičenju.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Železniku Mega Bemaks sa 88:70 (22:19, 22:21, 30:15, 14:15) u četvrtom kolu ABA lige i tako prekinuli niz od dva poraza u regionalnom takmičenju i četiri u svim takmičenjima. Crveno-beli su do drugog trijumfa stigli kontrolišući veći deo utakmice protiv Mege, a ključnu prednost je Zvezda uspela da izgradi u trećoj deonici i obezbedi pobedu, iako je Mega na startu poslednje četvrtine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokušala da zapreti.

Crveno-beli su dobro otvorili meč u Železniku pošto su Lorenco Braun i Simanić pogodili za tri i Zvezde ja vodila 6:0. Usledio je međutim period igre u kojem tim Andrije Gavrilovića nije uspeovao da postigne poene, pa je Mega u 6. minutu stigla i do vođstva 7:6 posle trojke Miškovića. Usledio je period igre kada se igralo koš za koš koji je trajao skoro do kraja četvrtine kada je Zvezda preko penala Odža stigla do šest poena prednosti, ali je Macura trojkom prepolovio minus Mege. Početkom druge deonice ponovo je Zvezda stigla do šest poena prednosti preko Perperoglua, da bi Dobrić povećao vođstvo crveno-belih u 13. minutu 33:25. Uspevali su crveno-beli da održe tu prednost sve do završnice druge četvrtine, da bi Mega uspela kao i na kraju prve deonice da prepolovi taj zaostatak, pa su gosti imali samo četiri poena manjka na velikom odmoru.

.@Europcar Magic Moment: Filip Stanić with a powerful two-handed DUNK! 💪💥#ABALiga @KKMegaBemax https://t.co/vfnZHS527C pic.twitter.com/mrdrIk5VoK

— ABA Liga (@ABA_League) October 27, 2019

Treća deonica krenula je mnogo ozbiljnijom igrom Crvene zvezd u odbrani dok je u napadu sve i dalje funkcionisalo po planu, pa je domaćin već u 22. minutu stigao i do prve dvocifrene prednosti (40:30) poenima Gista sa penala. Kada je jednom otipšla na dvocifrenu udaljenost, Zvezda više nije ispuštala prednost, a razigrao se i Gist koji je lako izlazio na kraj sa odbranom Mege, a trojkama su mu se pridružili Davidovac i Beron i pa su crveno-beli stigli i do 17 poena prednosti (63:47) u 27. minutu, da bi u poslednjih 10 minuta meča Gavrilovićevi izabranici ušli sa vođstvom 74:55. Nije se Mega predavala i poslednju četvrtinu započela je serijom 11-2 i smanjila na 76:66 u 33. minutu. Ipak, crveno-beli su uspeli da zaustave taj nalet Mege i ponovo uspostave kontrolu nad utakmicom održavajući dvocifrenu prednost do samog kraja osiguravši tako trijumf.

CRVENA ZVEZDA - MEGA BEMAKS

DVORANA: FMP.

SUDIJE: Hordov, Majkić, Nedović.

GLEDALCA: 300.

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić, Čović, Braun, Perperoglu, Davidovac, Lazić, Beron, Dobrić, Gist, Dženkins, Simanić, Odžo.

MEGA BEMAKS: Mišković, Atić, Marjanović, Ašćerić, Čarapić, Miljenović, Simonović, Cerovina, Brekić, Macura, Tanasković, Stanić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda bolja od Mege za kraj serije poraza (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2019

Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su seriju od četiri uzastopna poraza i pobedili Megu u 4. kolu ABA lige 88:70 (22:19, 22:21, 30:15, 14:15)...Meč je odigran u Železniku, a crveno-bele su predvodili Dejan Davidovac sa 17 i Džejms Gist sa 14 poena...Ponovo je zaigrao Ognjen Kuzmić i postigao sedam...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

POBEDA ZVEZDE ZA SAMOPOUZDANJE: Gavrilović zadovoljan pristupom i igrom u odbrani!

Izvor: Kurir, 27.Okt.2019

Crvena zvezda prekinula je seriju od četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima, pobedom protiv Mega Bemaks 88:70, u okviru 4. kola ABA lige.

Nastavak na Kurir...

Zvezda pred Istanbul: Da ne napravimo korak unazad

Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2019, 14:02

Košarkaši Crvene zvezde otišli su put Istanbula, gde ih sutra od 18.30 časova očekuje meč petog kola Evrolige sa domaćin Anadolu Efesom. Šampion Turske je odlično otvorio sezonu, nakon četiri odigrane utakmice ima skor od tri pobede i jednog poraza, dok je srpski šampion ostvario samo jedno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.