Zvezda pred Istanbul: Da ne napravimo korak unazad

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.19. | 13:00

„Svesni smo da nemamo nikakav imperativ, ali ako želimo da poštujemo ovo što smo u nedelju uradili“, poručuje Gavrilović

Košarkaši Crvene zvezde otišli su put Istanbula, gde ih sutra od 18.30 časova očekuje meč petog kola Evrolige sa domaćin Anadolu Efesom.

Šampion Turske je odlično otvorio sezonu, nakon četiri odigrane utakmice ima skor od tri pobede i jednog poraza, dok je srpski šampion ostvario samo jedno slavlje u dosadašnjem toku takmičenja.

Izabrane vesti

Ipak, crveno-beli su u utakmici sa Mega Bemaksom prekinuli seriju loših rezultata i sad žele da pokažu da su u stanju da se nose sa teškim izazovima koje nosi aktuelna sezona.
"Pobeda nad ekipom Mege nam je dala prostora da „dišemo“ ali sa druge strane kalendar je nemilosrdan i čeka nas prva nedelje u kojoj imamo „dupli program“. Protivnik u utorak nam je prošlosezonski finalista Evrolige odlična ekipa Efesa. Svesni smo da nemamo nikakav imperativ, ali ako želimo da poštujemo ovo što smo u nedelju uradili, trebalo bi da ne napravimo korak unazad", rekao je trener crveno-belih.

Bili Beron se vratio u tim i ima veliki motiv da zajedno sa ekipom podigne nivo igre.
"Stigli smo do važne pobede u ABA ligi, koja nam znači, jer treba krenuti od pozitivnog. Vidite da se mnogi evroligaški timovi muče u svojim prvenstvima, ali ovo je tek početak duge, duge sezone, i treba da učimo iz prethodnog perioda. Dobra stvar je da nas očekuje toliko utakmica, bićemo sve bolji i bolji kako sezona bude odmicala. Ovo je početak teške nedelje, prvo Efes, pa onda Himki. Turski tim ima dubinu,svoj kvalitet kao uostalom i svaka ekipa u Evroligi. Efes – izvanredni bekovi, izvanredni visoki igrači. Moraćemo kao tim i celina da odigramo dobru utakmicu. Sve kreće od odbrane, tu moramo da odigramo čvrsto i agresivno, da budemo strpljivi jer se utakmica igra 40 minuta a napad će doći uz to", rekao je Beron.

Crvena zvezda ni nakon utakmice sa Efesom neće imati vremena za predah, pošto je već u četvrtak očekuje meč sa Himkijem u dvorani Aleksandar Nikolić.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara