Nagrađeni najbolji borski učenici [VIDEO]

Izvor: Bor030.net, 10.Okt.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađeni najbolji borski učenici [VIDEO]

Opština Bor nagradila je 166 najboljih učenika iz svih osnovnih i srednjih škola. Nagrade su dobili vukovci, laureati republičkih i međunarodnih takmičenja i njihovi mentori.

Za nagrade najboljim đacima, borska lokalna samouprava je ove godine iz opštinske kase izdvojila oko 575.000 dinara. Iznos nagrade je u rasponu od 3.000 do 4.000 dinara.

Zamenica predsednika opštine Bor Jasmina Orlić, naglasila je na svečanosti u sali Muzičke škole “Miodrag >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Vasiljević” da lokalna samoprava prepoznaje trud svih đaka i njihovih nastavnika i profesora, kao i da ga adekvatno nagrađuje.

Tamara Paunović, članica Opštinskog veća za prosvetu, istakla je da su i ove godine izdvojena sredstva u skladu sa mogućnostima.

“Lokalna samouprava želi i isčekuje još bolje i veće rezultate. Smatramo da u decu najviše treba ulagati, jer je njihovo znanje neprocenjivo. Nadamo se da ćemo imati sledeće godine još veći broj uspešnih učenika i potrudićemo se da obezbedimo više sredstava za nagrade ovoj deci”, zaključila je Tamara Paunović.

Nagrađeni učenici kažu da je ovo dobar potez Opštine Bor.

“Završio sam OŠ “Vuk Karadžić” sa odličnim uspehom, dobitnik sam Vukove diplome i smatram da je ovo dobar potez naših vlasti. Nadam se da ću nastaviti dalje školovanje sa ovakvim uspehom”, kaže Tair Destanović, učenik Tehničke škole.

“Nije teško biti vukovac, ako se potrudimo, uz dobru organizaciju, ima vremena za sve, a ovakav potez Opštine je sjajan, kaže Marija Kotur, koja je završila OŠ “3. oktobar”.

“Za moj uspeh zaslužna je mentorka, nastavnica Jasmina Živković. Takođe sam zahvalan i porodici koja mi je bila podrška na takmičenju. Bila je jaka konkuencija u disciplini “Primena elektromagneta”, ali smo ostvarili dobar plasman. Lepo od lokalne samouprave što obraća pažnju na nas”, ali to treba češće da rade, kaže Lazar Milutinović“, bivši učenik OŠ “Dušan Radović” koji je zauzeo treće mesto na Republičkom takmičenju iz Tehničkog obrazovanja.

“Nije bilo lako osvojiti treće mesto na Republičkom takmičenju iz Fizike, ali sam sve to postigao uz pomoć mentorke, nastavnice Minke Milićević. Puno smo se spremali, bila je jaka konkurencija, ali smo uspeli. Planiram i dalje da se takmičim”, kaže Petar Spasić, učenik OŠ “Dušan Radović”.

Ovom prilikom podeljene su 62 nagrade vukovcima, 37 iz osnovnih i 25 iz srednjih škola. Isti broj nagrada podeljen je i učenicima koji su Bor predstavljali na takmičenjima, a mentorima su podeljene 42 nagrade.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.