US Open: Tipsarević i Ivanovićeva eliminisani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2009, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US Open: Tipsarević i Ivanovićeva eliminisani

NJUJORK - Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je od Francuza Florana Sere u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD sa 3:0, po setovima 7:6, 7:6, 7:6. Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku. Ivanovićevu je rano jutros po našem vremenu pobedila Ukrajinka Katerina Bondarenko sa 2:6, 6:3 i 7:6 (9:7).

Tipsarević, 64. igrač sveta, sva tri seta izgubio je u taj brejku - prvi 10:8, drugi 7:5 i treći 7:5. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srpski teniser i prošle godine je ispao u prvom kolu Ju-Es opena. Sera je 61. na ATP listi.

Ni Ana Ivanović nije se plasirala u drugo kolo. Ivanovićevu je rano jutros po našem vremenu pobedila Ukrajinka Katerina Bondarenko sa 2:6, 6:3 i 7:6 (9:7). Meč je trajao dva sata i 25 minuta.

Gubitak samopouzdanja uzrok poraza

Srpska teniserka Ana Ivanović objasnila je uzroke poraza na startu US Opena u Njujorku protiv Ukrajinke Katarine Bondarenko padom samopouzdanja, odnosno nesigurnošću u ključnim trenucima meča.

"Razočarana sam jer sam u ključnim trenucima meča pravila greške. Pored toga, izdalo me je i najjače oružje - forhend, a to zaista boli", rekla je Ivanović, koja nije iskoristila meč loptu u trećem setu na svoj servis i na kraju pretrpela poraz.

"Sve ovo ima veze sa padom samopouzdanja. Jednostavno, stalno sam birala pogrešne udarce, odnosno, nisam verovala dovoljno u sebe", rekla je Ivanović i zaključila da bi joj odmor sada bio neophodan, kako bi se oporavila, i fizički i psihološki, za nastavak sezone.

"Godinama već nisam imala pravi odmor. Jedva čekam da se konačno malo 'isključim' iz tenisa", zaključila je Ivanović.

Pored Ane Ivanović u prvom kolu od srpskih tenisera eliminsan je i Janko Tipsarević, a dalje su prošli Novak Đoković, Jelena Janković i Viktor Troicki, kao i Nenad Zimonjić koji u paru igra sa Kanađaninom Danijelom Nestorom.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.