Đoković i Troicki u 2. kolu, Tipsarević eliminisan

Izvor: Blic, 02.Sep.2009, 05:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković i Troicki u 2. kolu, Tipsarević eliminisan

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo US opena nakon što je bez mnogo problema savladao hrvatskog tenisera Ivana Ljubičića rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:1, 6:3. Uspešan start zabeležio je i Viktor Troicki koji je u prvom kolu savladao Australijanca Petera Lužaka sa 3:2, po setovima 6:3, 6:3, 1:6, 2:6 i 6:1. Za razliku od njih, Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo pošto je izgubio od Francuza Florana Sere rezultatom 3:0, po setovima 6:7, 6:7, 6:7, dok su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u dubl konkurenciji Nenad Zimonjić i Danijel Nestor opravdali ulogu favorita i bez mnogo problema obezbedili plasman u drugo kolo.

Đoković je u dosta opuštenom ritmu završio posao protiv 50. igrača sveta i inače svog dobrog drugara koji u prethodna tri susreta svom mlađem kolegi nije uspeo da oduzme set. Novak se dosta dobro kretao naspram Ljubičića i nije mu bilo teško da odmah nametne ritam rivalu koji je pravio puno grešaka, čak i u momentima kada bi vrlo dobro izgradio poziciju da poentira. U prvom setu bilo ih je desetak na račun Lujubičića, a Đoković je sa 90 odsto upešnosti posle prvog servisa uspeo da iskoristi jednu od dve brejk šanse i dobije set sa 6:3.

U drugom setu Đoković je poveo sa 3:0, a u setu koji je trajao tek 26 minuta uzeo je tri brejka i uz 12 grešaka rivala slavio sa 6:1.

Ljubičić se donekle razmrdao u trećem setu, uspeo je da smanji broj greška, ali ponovo nije mogao da uzme više od tri gema pa je Đoković posle nešto više od sat i po vremena igre obezbedio dalji plasman.

Četvrti nosilac na turniru u drugom kolu će se sastati protiv boljeg iz duela Huan Pablo Bržezicki (Argentina) - Karsten Bal (Austrija).

Kao što se po rezultatu može videti, Viktor je do pobede stigao neočekivano teško. Od početka je nametnuo Australijancu svoj stil igre, koji je uz česte promene ritma bio nerešiv problem za Lužaka, pa su prva dva seta lako dobijena i kraj meča je već bio na vidiku.

Međutim, Viktor se, kako se činilo, u trećem setu isuviše opustio dopustivši Lužaku da ga dobije sa ubedljivih 6:1. U četvrtom setu ispostavilo se da se ne radi o opuštanju, već o podizanju kvaliteta igre Australijanca koji je sa 6:2 izjednačio na ukupnih 2:2. Iako se sa zebnjom ušlo u odlučujući set, Troicki nije dozvolio iznenađenje pa je poveo sa 3:0, što je do kraja održavao, završivši meč rezultatom 6:1. On će u drugom kolu igrati protiv Žilijena Benetoa koji je savladao Italijana Flavija Ćipolu rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:3, 6:3.

Janko Tipsarević i Floran Sera odigrali su još jedan zanimljiv meč, a u njihovom drugom međusobnom susretu, francuski teniser stigao je do izjednačenja pošto je u sva tri seta slavio posle taj brejka. Tipsarević je na Vimbldonu 2007. godine dobio Seru u pet setova, a iako je sada bilo samo tri nije bilo dosadno.

Nije lepo gubiti setove u produžetku, a Janko je u prvom izgubio 10:8, da bi u sledeća dva osvojio po pet. Nedovoljno da se za oko tri sata igre savlada 64. teniser sveta koji će u drugoj rundi igrati protiv Fernanda Verdaska.

U dublu, drugi nosioci na turniru Nenad Zimonjić i Danijel Nestor opravdali su ulogu favorita u duelu sa nemačkim parom Andreas Bek/Simon Grojl, a za pobedu od 2:0 u setovima (6:3, 7:5) bilo im je potrebno tek nešto više od sat vremena igre.

U meču za plasman u treću rundu Zimonjić i Nestor sastaće se sa boljim iz duela Jarko Nieminen (Finska)/Aisam Ul Hak Kvareši (Pakistan) - Andrej Golubev (Kazahstan)/Denis Istomin (Uzbekistan).

1. kolo US Opena:

Kuznjecova i Conga lako, Safina kroz iglene uši


Drugi dan US Opena umalo je doneo prvo veliko iznenađenje. Ruskinja Dinara Safina plasirala se u drugo kolo posle maratonskog meča protiv Australijanke Olivije Rogovske i teško ostvarene pobede od 2:1 (6:7, 6:2, 6:4). Safina je demonstrirala nesigurnu, nervoznu igru i ako ovako nastavi, smeši joj se brza eliminacija sa turnira.

Za razliku od Safine, Svetlana Kuznjecova je lako eliminisala Nemicu Juliju Gerges sa 2:0, baš kao i Karolina Voznijacki koja je poslala kući nepoznatu igračicu iz Kazahstana Galinu Voskoboevu. U jednom od ženskih derbija dana Peti Šnider je sa 2:1 eliminisala Čehinju Lusiju Safarovu. Ništa manje uzbudljiv nije bio ni meč Sabine Lisicki i Aravan Rezai koji je sa 2:1 dobila sve bolja Nemica.

U drugo kolo US Opena plasirale su se i Sorana Kirstea, Anastasija Sevastova, Stefani Duboa, Šai Peng, Sara Erani, Nađa Petrova, Anastasija Rodionova, Tatjana Garbin, Melani Oudin kao i Aliona Bondarenko. Za malo iznenađenje dana potrudila se Belgijanka Janina Vikmajer koja je izbacila Virdžini Razano iz Francuske rezultatom 2:0 (6:4, 6:3).

U muškom singlu se do ponoći igralo manje mečeva. Francuz Žo-Vilfred Conga ubedljivo je savladao Amerikanca Čejsa Bjukenena (6:0, 6:2, 6:1), dok je Jarko Nieminen imao više posla sa Italijanom Fabiom Fonjinijem (7:5, 7:6, 6:4). Fernando Verdasko je u derbiju dana eliminisao Benjamina Bekera sa 3:0, dok je Argentinac Maksimo Gonzales pravi junak kola pošto je uspeo da izgubljeni meč pretvori u pobedu nad Čehom Karoljom Bekom (2:6, 1:6, 6:1, 6:4, 6:3). Malo iznenađenje predstavlja eliminacija Rusa Igora Andreeva od anonimnog Amerikanca Džeroma Vitena.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki,   Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Viktor Troicki u drugom kolu

Izvor: RTS, 01.Sep.2009, 23:33

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo otvorenog prvenstva SAD-a u tenisu, pošto je u prvom kolu savladao Australijanca Pitera Lučaka sa 3:2, Po setovima je bilo 6:3, 6:3, 1:6, 2:6, 6:1 ...Viktor Troicki se prilično namučio da bi obezbedio prolaz u drugo kolo, a početak meča nije...

Nastavak na RTS...

Troicki u drugom kolu US Opena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2009

NJUJORK - Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je danas na startu savladao 78. tenisera sveta Australijanca Pitera Lučaka sa 3:2 (6:3, 6:3, 1:6, 2:6, 6:1), posle dva časa i 45 minuta igre...Posle lako dobijena prva dva seta očekivalo se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

USO: Đoković rutinski do 2. kola

Izvor: B92, 02.Sep.2009

Novak Đoković rutinski se plasirao u drugo kolo US Opena pobedom nad Ivanom Ljubičićem u tri seta 6:3, 6:1, 6:3 za jedan čas i 37 minuta. ..Protivnik četvrtog tenisera sveta u borbi za treće kolo biće bolji iz meča Huan Pablo Brežicki (Argentina) - Karsten Bol (Australija). Đoković je odličnom...

Nastavak na B92...

Tipsarević završio takmičenje

Izvor: B92, 02.Sep.2009

Treći srpski igrač Janko Tipsarević nije uspeo da se pridruži Đokoviću, Troickom, Jankovićevoj i Zimonjiću u drugom kolu US Opena. ..Bolji od našeg tenisera bio je Francuz Floran Sera u tri seta - 7:6, 7:6, 7:6. ..Sva tri seta rešena su tek u taj-brejku, a interesantno je da je u prva dva srpski...

Nastavak na B92...

Srbi u Njujorku četiri od šest

Izvor: B92, 02.Sep.2009

Četvoro srpskih tenisera obezbedilo je plasman u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, a eliminisani su Janko Tipsarević i Ana Ivanović. ..Viktor Troicki je prvi obezbedio mesto u drugoj rundi pobedom nad Italijanom Flavijom Ćipolom u pet setova. Nenad Zimonjić i Danijel Nestor su lako savladali su...

Nastavak na B92...

US Open: Tipsarević i Ivanovićeva eliminisani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2009

NJUJORK - Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je od Francuza Florana Sere u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD sa 3:0, po setovima 7:6, 7:6, 7:6. Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku. Ivanovićevu je rano jutros po našem vremenu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

USO: Zimonjić, Tipsarević i Vemić

Izvor: B92, 02.Sep.2009

Trećeg dana na US Openu na teren će tri srpska tenisera - Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i Dušan Vemić...Nenad Zimonjić nakon pobede u muškom dublu u utorak, u sredu počinje takmičenje u mešovitom dublu. On se zajedno sa Amerikankom Betani Matek-Sends u prvom kolu sastaje sa domaćim dublom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.