Prosinečki bodrio ćerku na najmasovnijem meču

Izvor: Blic, 24.Apr.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosinečki bodrio ćerku na najmasovnijem meču

Više od 200 mališana, roditelja, rekreativaca i ljubitelja tenisa danas je za svega sat vremena odigralo najmasovniji meč na Serbia openu. Među igračima je bila i Roberta Prosinečki (7), koju je otac bodrio dok je sa ostalim klincima prebacivala lopticu preko mreže.

Najmasovniji meč počeo je nešto posle 16 sati na terenima takozvanog Sportskog sela u okviru kompleksa Serbia open, a prve su izašle najmlađe učesnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sestre Helena (3) i Teodora (5) Kovačić.

Robert Prosinečki sa ćerkom Robertom

- Najviše volim Anu Ivanović. A od muških tenisera, mog tatu - odlučno je posle meča sa sestrom izjavila malena Teodora.

Među okupljenim roditeljima bio je i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, koji je došao sa ćerkom Robertom. Dok je Roberta sa ostalim klincima prebacivala tenisku lopticu preko mreže, Robert je sa strane bodrio, da bi potom sa ostalim roditeljima držao platno sa sloganom meča "Igramo fer plej - i u sportu i u životu”.

Igrači su se smenjivali posle svakog poena, s tim što je onaj koji dobije poen, ostajao na terenu da sačeka sledećeg protivnika. Pobednika, ipak, nije bilo jer bi to, kažu organizatori, bilo protivno sloganu meča.

- Budući da je Uskrs praznik kada se okuplja porodica, a u cilju promovisanja pravih vrednosti, Serbia Open u saradnji sa Unicefom organizovao je „Femili dej”. Najmasovniji meč promovisao je druženje, pravo na igru za sve, i za talentovane tenisere i za one koji to nisu. Najvažnije je da su se svi lepo proveli, deca u igri pred brojnom publikom a roditelji dok su svim srcem navijali za svoje mališane - kaže Bojana Jovićević iz Unicefa.

Međutim, kada su posle pet sati čuli da na susednom terenu trenira Novak Đoković, mališani su rekete odložili sa strane i sa roditeljima požurili da ne propuste razgibavanje omiljenog tenisera.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.