Ivanovićeva spremna za Azarenku

Izvor: Politika, 30.Jun.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanovićeva spremna za Azarenku

Izuzetnom borbenošću protiv Nemice Gerges (3:6, 6:3, 6:4) naša teniserka pokazala adute za sutrašnji susret sa drugoplasiranom na svetskoj listi

Od izveštača „Žurnala”

Vimbldon – Još jednom je velika borbenost donela Ani Ivanović pobedu na Vimbldonu. Drugi put u tri kola, najbolja srpska teniserka morala da je odigra tri seta i opet je pobedila – 3:6, 6:3, 6:4.Posao nije bio lak, mada je Julija Gerges iz Nemačke, za deset mesta slabije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rangirana – na 24. mestu. Međutim, prvi set je pripao njoj, iako je Ana napravila prvi brejk, a onda je počela velika borba.

Juliju Gerges bije glas da igra promenljivo, od fenomenalnih poteza do grubih grešaka. Čas pogađa linije, čas ogradu, a tako je bilo i juče. Nemica je dobro počela, ali nije mogla da izdrži u istom tempu, a i Srpkinja je znatno podigla igru u nastavku.

Ana je igrala veoma duboko, ali i precizno. Često se posle njenih udaraca dizala kreda sa linija u vazduh. Ono što je juče verovatno i bilo najvažnije, to su odlični poeni u presudnim trenucima.

– Pogotovo je na travi takva igra važna, jer možeš da dobiješ samo jednu ili dve šanse. Danas sam uspela da ih iskoristim – složila se Ivanovićeva.- Stvarno sam bila smirena u važnim momentima. Čak i šanse koje sam propustila u početku meča ili seta, posle sam nadoknadila. Veoma sam zadovoljna.

Prvi put posle 2009. igraće ovde u osmini finala.

– Veliko je zadovoljstvo ući u drugu nedelju turnira. Nisam imala velika očekivanja, jer sam došla bez ijedne partije na travi i sa vrlo oskudnom pripremom. Ali, kroz mečeve sam polako ušla u ritam i zaista se osećam bolje na terenu. Sada želim samo da odigram najbolje što mogu. Poen po poen.

U ponedeljak Anu čeka duel sa doskorašnjom kraljicom tenisa, Viktorijom Azarenkom. Beloruskinja je postala broj 1 u Melburnu, kada je osvojila jedini gren slem, a izgubila ga je na Garosu. Koliko značaja pridaje sledećem duelu, najbolje govori činjenica da je njen trener odgledao celu pobedu Srpkinje.

– Današnji meč je dobra priprema za Azarenku jer ona igra slično kako Gergesova, agresivno, ima dobar servis. Biće veoma težak meč, u to ne sumnjam. Ona ima veliko samopouzdanje.

Interesantan je sledeći detalj – na pitanje kako se osećala kada nije iskoristila pet set lopti u drugoj deonici – Ana se iznenadila.

– Kad? Sad, u ovom meču? Uopšte ne znam da sam ih imala. To je dobro, znači da se nisam nimalo opteretila. Igrala sam samo poen za poen, uopšte nisam razmišljala o rezultatu što je veoma dobro.

----------------------------------------------

Bez porodice na tribinama

Ni u Londonu, baš kao ni na Rolan Garosu, u Aninoj loži nema roditelja. Mama Dragana je od početaka karijere bila pratilac, ali vremena se menjaju.

– Možda dođu, oni su na Majorci, odmaraju se i uživaju. Sada sam u tom periodu da volim da imam mir i fokus i prija mi. Možda će mi brat doći sutra.

Nedelja je slobodan dan, ali Ana ništa ne planira.

– Trening, odmor i druženje sa bratom. Kao što sam rekla, prija mi malo taj mir.

----------------------------------------------

Trenutno na 12. mestu

Ana je trenutno na 12. mestu VTA liste. Došla je u London kao 14. i može još da napreduje, ali i druge mogu da je prestignu.

----------------------------------------------

I Japanci viču „ajde!”

U Japanu juniori viču „ajde!” tokom mečeva, zato što su to čuli od bivše kraljice. Većina uopšte ne zna šta to znači, ali ako Ana to radi, mora da je dobro.

V. Veličković

objavljeno: 30.06.2012.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović,   London

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.