HK: Ana i Novak bolji od Kazahstana 3:0

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2011, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HK: Ana i Novak bolji od Kazahstana 3:0

Srpska teniska selekcija u sastavu Ana Ivanović i Novak Đoković pobedila je Kazahstan ukupnim rezultatom 3:0, jer su srpski teniseri nakon uvodnih pobeda u singlu, zabeležili trijumf i u okviru dublova, a sve u sklopu prvog kola A grupe Hopman kupa u Pertu.

Ana Ivanović je pobedila Jaroslavu Švedovu 2:0, po setovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 7:6(6), 6:1, dok je Novak Đoković imao malo više posla u duelu sa Andrejom Golubevim i pobedio je sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:1.

U dublu je bilo 7:6, 6:4 za srpski par koji u utorak za projektovano prvo mesto u grupi igra protiv Australije koja je bila bolja od Belgije rezultatom 2:1.

Ivanovićeva je imala problema u prvom setu, pošto je odmah na startu izgubila gem na svoj servis. Međutim, uspela je da vrati brejk a potom i povede sa 4:1. Švedova je potom vezala tri gema i došla do izjednačenja (4:4). Ana je imala priliku da u regularnom delu seta dođe do prednosti, ali je Švedova ipak uspela da izbori taj-brejk. Kazahstanka je u tom delu meča imala priliku da prelomi set u svoju korist, ali je Ana Ivanović uspela da preokrene i rezultatom 7:5 posle čak sat i tri minuta okonča prvi set.

U drugom delu meča viđena je mnogo bolja i angažovanija igra Srpkinje koja je za samo 18 minuta rešila ovaj period i trijumfovala 6:1 za konačnih 2:0.

Najbolji srpski teniser loše je počeo meč sa Golubevim, koji brzo došao do dva brejka prednosti, i na kraju dobio prvi set sa 6:4. Ipak, to je otprilike bilo sve što je Kazahstanac uspeo u duelu sa Novakom, pošto je u naredna dva seta osvojio samo četiri gema.

Đoković je lako došao do drugog seta sa 6:3, a u odlučujućem trećem igrao je na veoma visokom nivou, što mu je posle samo nekoliko minuta donelo nedostižnih 5:0. Ipak, Golubev je uspeo da spasi obraz osvajanjem barem jednog gema u trećem delu meča.

U dublu je bilo 2:0, po setovima 7:6, 6:4 za srpski par koji je imao određenih problema tokom uvodnog seta. Taj deo igre rešen je tek nakon taj-brejka 7:3, ali su, kako je vreme odmicalo, Ana i Novak bili sve uigraniji i došli su do ubedljivog trijumfa na startu takmičenja.

U drugoj rundi Srbija se u utorak 4. januara sastaje sa selekcijom domaćina Australije. "Kengure" ove godine predstavljaju legendarni Lejton Hjuit i Ališa Molik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.