Ana lako do četvrtfinala

Izvor: RTS, 17.Okt.2013, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana lako do četvrtfinala

Ana Ivanović uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Moskvi, pošto je pobedila Čehinju Klaru Zakopalovu sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1). Naredni rival naše teniserke je Samanta Stosur.

Ivanovićeva je posle 80 minuta igre lako savladala 34. igračicu sveta, ali će protiv Stosurove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << morati da bude mnogo sigurnija u svojim servis-gemovima da bi se plasirala u polufinale, dokle je stigla prošle godine.

Ana sigurno ne može da bude zadovoljna podatkom da je Zakopalova imala 11 prilika da napravi brejk, ali ima razloga za zadovoljstvo zbog toga što je spasla devet brejk poena. Protiv Samante Stosur, međutim, to bi joj teško pošlo za rukom.

U prvom setu Ivanovićeva je za svega 15 minuta povela sa 5:0, a onda se opustila i dozvolila protivnici da vrati jedan brejk i smanji na 5:3, ali ne i da završnicu učini neizvesnom.

Drugi set Čehinja je igrala znatno bolje, mada to ne bi moglo da se zaključi na osnovu rezultata. Hrabrije je napadala u Aninim servis-gemovima i srpska teniserka je u tom delu igre osvojila samo 20 odsto poena na drugi servis.

Međutim, najvažnije poene je, kao u prvom setu, Ivanovićeva odigrala bolje i dobila je dva ključna gema - treći koji se na servis Zakopalove igrao duže od 15 minuta, i šesti, koji je na Anin servis trajao osam minuta, i zahvaljujući tome ubedljivo je dobila meč.

U borbi za polufinale Ivanovićeva će igrati protiv Samante Stosur iz

Australije, koja je pobedila Aliz Korne sa 2:0 (6:4, 6:1). Njih dve do sada su se sastajale pet puta, a Ana je pobedu slavila dva puta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ivanović: Nije bilo lako kao što izgleda

Izvor: Blic, 17.Okt.2013

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da nije lako pobedila Čehinju Klaru Zakopalovu, iako to rezultat možda ne pokazuje. ..Ivanovićeva se plasirala u četvrtfinale Kupa Kremlja savladavši Zakopalovu sa 6:3, 6:1 posla sat i 20 minuta igre..."To nije bio lak meč za mene. Počela sam zaista dobro,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.