Ana Ivanović na reviji Oskara de la Rente

Izvor: Politika, 14.Sep.2014, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Ivanović na reviji Oskara de la Rente

U modnim foto-dnevniku za „Vog”, srpska teniserka istakla oduševljenje prilikom posete studiju dizajnera čije kreacije damama pružaju eleganciju, glamur i ženstvenost

Ana Ivanović, trenutno najbolje rangirana srpska teniserka (10. mesto na WTA listi) posle mečeva na Ju-es openu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Njujorku posvetila se modi. Dok žuta štampa o njoj piše zbog veze sa nemačkim fudbalerom Bastijanom Švanštajgerom, ona je za onlajn izdanje magazina „Vog” opisala i fotografijama potkrepila posetu studiju dizajnera Oskara de la Rente. Takođe, prisustvovala je njegovoj reviji u okviru Njujorške nedelje mode na kojoj je predstavljena kolekcija za sezonu proleće/leto 2015. godine.

„Bilo je neverovatno videti kako se sve to radi iza kulisa i koliko se pažnje posvećuje svakom detalju na odeći da bi se stvorio kompletan izgled”, napisala je lepa sportistkinja za modnu bibliju, ne krijući oduševljenje susretom sa kreatorom, ali i carstvom haljina, cipela, tašnica, kaiševa...

Kreaciju koju je obukla opisala je kao „energičnu”, a za deo studija, na vrhu nebodera u srcu Njujorka, u kome su police sa nakitom, iskreno je priznala da bi volela da bude deo njenog ormara.

Ništa manje oduševljenja za modele vremešnog dizajnera (De la Renta je u julu proslavio 82. rođendan), nije stiglo ni od pravih modnih poznavalaca. Kolekcija je opisana kao potpuno prepoznatljiva po njegovom potpisu – kreacije koje svaku ženu čine još ženstvenijom! Haljine su dugačke, klasičnih krojeva koje ističu struk ili ramena; boje su pastelne i dezeniranih prirodnih materijala od kojih zastaje dah.

Zanimljivo je da je kreator, čija je karijera počela sredinom šezdesetih godina 20. veka, završio slikarstvo u Španiji. Rođen je u Dominikanskoj Republici, dok je prve korake u svetu mode načinio u studijima španskih i francuskih renomiranih kuća.

Ovog leta u Dalasu je otvorena izložba u čast pola veka njegovog rada. Među eksponatima (više od 60 haljina) bile su i one koje su nosile tri prve dame SAD: Lora Buš, Nensi Regan i Hilari Klinton, na svečanostima inauguracije. Inače, haljine Oskara de la Rente nose mnoge poznate žene od Opre Vinfri do Kamerun Dijaz ili Sare Džesike Parker.

-------------------------------------------------------------------------

Modeli Ralfa Lorena u četiri-de tehnologiji

Virtuelnu promociju imala je kolekcija Ralfa Lorena „Polo voman 2015”. Odabrana publika je u Central parku posmatrala projekciju defilea manekeni u četiri-de tehnologiji na postavljenom video-bimu. Ocene za modele su visoke, ali je zamerka da ovakav način promocije nije dobar jer, na primer, nisu mogli jasno da se uoče materijali.

Revija kuće „Hugo Bos” u novim kulama Svetskog trgovinskog centra

U jednoj od kula novog Svetskog trgovinskog centra (STO) predstavljena je kolekcija kuće „Hugo Bos”, 13 godina posle terorističkog napada na taj centar. Umetnički direktor Džejson Vu izabrao je 54. sprat zgrade koja je izgrađena u novembru prošle godine.

A. C .

objavljeno: 15.09.2014.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Ana Ivanović u društvu modnog plemstva

Izvor: B92, 15.Sep.2014, 15:50

U modnom foto-dnevniku za magazin “Vog”, srpska teniserka je izrazila veliko oduševljenje zbog posete studiju čuvenog dizajnera Oskara de la Rente...Najbolje rangirana srpska teniserka tom prilikom srela je i najpoznatiju urednicu na svetu Anu Vintur...Ana, koja je ovih dana u žiži javnosti zbog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.