Subota u Singapuru

Izvor: Autorepublika.rs, 20.Sep.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subota u Singapuru

U uzbudljivoj završnici kvalifikacija Hamilton je za 7 hiljaditinki pobedio svog timskog kolegu Rosberga, a iza njih je kao i u većini trka Rikardo
 

 
Usled izuzetnih performansi koje su tokom celog vikenda pružale super-meke gume, ni jedan vozač tokom prvih 18 minuta nije mogao da računa na prolaz u Q2 sa mekom komponentom. Na kraju prvog dela je iznenađujuće najbolje vreme imao Raikkonen sa krugom 1m46.685s, a sledili su ga timski kolega Fernando Alonso, Lewis Hamilton i Nico Rosberg. Od kvalifikacija su se u Q1 pored Bianchija, Kobayashija, Chiltona i Ericssona oprostili još Sutil i Maldonado.
 
Q2 je pripao Nicu Rosbergu koji je u samom finišu postavio vreme 1m45.825s što je bilo pola sekunde brže od Hamiltona, Alonsa i Raikkonena koji su mu bili najbliži. Jenson Button nije imao sreće u svom poslednjem krugu pošto je zaostao dve stotinke za desetoplasiranim Kvyatom i ostao bez plasmana u Q3. Pored njega su od borbe za pol poziciju morali da se oproste Vergne, Hulkenberg, Gutierrez, Perez i Grosjean.
 
Q3 je bio veoma uzbudljiv pošto su vremena bila izjednačena, a nakon prvog pokušaja je iznenađujuće najbolje vreme imao Massa, dok su Mercedesi bili tek šesti i sedmi. U samom finišu je ipak sve došlo na svoje pa je pol pozicija pripala Hamiltonu koji je sa vremenom 1m45.681s bio sedam hiljaditinki ispred Rosberga. Drugi startni red je pripao Ricciardu i Vettelu, dok je Alonso nakon slabog poslednjeg kruga bio peti. Massa je na kraju bio šesti, a Raikkonen zbog problema sa bolidom nije mogao da iskoristi drugi pokušaj pa je bio sedmi. Prvih deset su kompletirali Bottas, Magnussen i Kvyat.
 

 
A što se trećeg nezvaničnog treninga tiče:
 
Vozač Ferrarija zabeležio je najbolje vreme pred početak kvalifikacija.
 
Vremenski uslovi su pred početak trećeg treninga koji se po lokalnom vremenu vozio od 18h bili dosta topli. Temperatura staze iznosila je 32, vazduha 28 stepeni dok je vlažnost vazduha bila na visokih 75%.
 
Prvo vreme na sesiji postavio je Kevin Magnussen koji je stazu Marina Bej obišao za 1m51.985s. Posle samo nekoliko minuta Daniel Ricciardo imao je za sedam desetinki brže vreme (1m50.762) ali je u narednom krugu uspeo da se poboljša na 1m49.588s. Kimi Raikkonen je uspeo da se do polovine sesije popne do drugog mesta sa zaostatkom od 6 desetinki za vodećim Australijancem.
 
Ipak, sve je to trajalo dok Nico Rosberg nije izašao na stazu i sa mekim gumama postavio najbrže vreme od 1m48.575s, dok je Lewis Hamilton imao okretanje na stazi. Ipak, Britanac u Mercedesu upeo je da se probije do drugog mesta ali sa zaostakom od 0.7 sekunde.
 
Tek na 15 minuta do kraja treninga vozači su krenuli sa korišćenjem super meke gume. Za Nica Rosberga ovo je bio prvi mereni krug na ovim pneumaticima tokom čitavog vikenda pa je tako poboljšao vreme na 1m 47.488s. Alonso je pritom ostvario brže vreme (1m47.299) na istom setu penumatika, pa je tako preuzeo prvo mesto od Nemca u Mercedesu. Do kraja treninga vremena se nisu značajno menjala a pojedini vozači su nekoliko minuta ranije završili trening.
 

 
izvor

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.