Volvo proširuje operativne aktivnosti pogona u Daqingu

Izvor: Nacionalna klasa, 23.Nov.2014, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volvo proširuje operativne aktivnosti pogona u Daqingu

Volvo je ponovo istakao svoju dugoročnu posvećenost Kini značajnim širenjem operativnih aktivnosti proizvodnog pogona u Daqingu. Švedska kompanija će u njemu proizvoditi najnoviju generaciju inovativnih vozila, postavljenih na SPA platformu, čime će postati jedan od najnaprednijih proizvodnih pogona u Kini.

Pogon u Daqingu Volvo je pokrenuo u septembru 2013. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << a prvi proizvod, predstavljen u septembru ove godine, jeste model XC Classic - prva generacija još uvek vrlo popularnog Volvoa XC90, namenjenog kineskom tržištu. Pogon Daqing trenutno zapošljava oko 700 radnika i ima inicijalni proizvodni kapacitet od 80.000 vozila. Prvi SPA model, koji će se proizvoditi u Daqingu, biće u celosti nova limuzina premijum segmenta.

Odluka Volvoa da značajno poveća produktivnost pogona u Daqingu je još jedan dokaz rastuće posvećenosti kineskom tržištu. Švedska kompanija je u većinskom vlasništvu kineskog Zhejiang Geely Holdinga, koji poseduje 37% deonica Volvo cars kompanije i uživa posebno bliske odnose s tamošnjim gradskim vlastima. Volvo očekuje da do kraja godine u Kini isporuči više od 80.000 vozila, što će od Kine učiniti najveće globalno tržište Volvoa. Dugoročni cilj je godišnja prodaja od 200.000 vozila u ovoj državi.

„Daqing će postati sastavni deo našeg globalnog tržišnog prisustva. Čast nam je što ćemo u Daqingu proizvoditi naše SPA modele, a pogotovo naš novi limuzinski model. To znači i da smo potpuno posvećeni našem poslovanju u Kini koja je naše drugo domaće tržište“, izjavio je Håkan Samuelsson, predsednik Volvo Cars kompanije

Automobili proizvedeni u Daqingu udovoljavaće globalnim standardima jer ovaj pogon u potpunosti zadovoljava globalne proizvodne standarde Volvoa.

„Koristeći precizne, standardizirane proizvodne metode i vrhunsku tehnologiju, pogon Daqing će kupcima ponuditi bezbedne, zdrave, ekološki prihvatljive i ukusno dizajnirane Volvo automobile s posebnim daškom skandinavskog luksuza“, zaključuje Håkan Samuelsson.

Izvor: Volvo

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.