Volkswagen Golf GTD Variant predstavljen pred debi na sajmu u Ženevi

Izvor: Moto.rs, 30.Jan.2015, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volkswagen Golf GTD Variant predstavljen pred debi na sajmu u Ženevi

Volkswagen je predstavio zvaničnim putem GTD (Gran Turismo Diesel) verziju modela Golf Variant. Ovaj model prati korake hečbek modela. Pomenuti model pokreće 2.0L četvorocilindarski motor koji je sertifikovan na 184ks snage odnosno 380Nm obrtnog momenta u opsegu između 1750 i 3250 o/min.

Vozilo ubrzava od 0 do 100km/h za samo 7.9 sekundi što ga čini za 0.4 sekunde sporijim od GTD hečbek modela. Maksimalna brzina vozila nije specifikovana ali je verovatno za nijansu >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << manja nego kod hečbeka koji ostvaruje maksimalnu brzinu od 230km/h.

Pored toga što je veoma brz, ovaj model je takođe veoma štedljiv obzirom da troši samo 4.4L 7100k. Ovaj model može da se vizuelno primeti po svojim GTD prednjim i zadnjim br4niacima, rešetki motora u obliku saća, zatamnjenim svetlima.

Vozilo takođe ima i crne krovne vođice, dual hromirani izduvni sistem odnosno 17“ Curitiba aluminijumske točkove. Takođe, deo standardne opreme su i bi-ksenonska svetla dok je oslanjanje spušteno za 15mm u poređenju sa standardnim modelom.

U kabini, vozilo je dobilo Clark tartan presvučena sportska sedišta kao i osvetljene pragove vozila te pedale od nerđajućeg čelika. Takođe, deo paketa su i crni dekorativni umeci i paneli odnosno multifunkcionalni točak upravljača koji karakterišu aluminijumski ukrasi.

Ovaj model se već može poručiti na tržištu Nemačke pri čemu je njegova početna cena 31.975 evra Javni debi ovog modela je zakazan za početak meseca marta na sajmu u Ženevi.

foto © Volkswagen

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.