Segway, čuvaj se - stiže Volkswagenov tricikl

Izvor: B92, 08.Jul.2015, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Segway, čuvaj se - stiže Volkswagenov tricikl

Najveći evropski proizvođač automobila, Volkswagen, želi da se uključi u tržišni segment malih individualnih prevoznih sredstava na električni pogon, najavio je izvršni direktor Martin Vinterkorn.

Volkswagenov električni tricikl imaće masu od oko desetak kilograma a sa jednim punjenjem baterija moći će da pređe do 20 km.

U razgovoru za nemački Bild, Vinterkorn je objasnio da će vozilo biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izuzetno praktično jer će moći da se sklopi i spakuje u gepek automobila.

Zahvaljujući malim gabaritima i masi, korisnik će moći da ga lako prenosi i unosi u prostoriju u kojoj radi ili živi.

Kako tvrdi šef Volkswagena, tricikl će biti cenovno konkurentan popularnom segveju (Segway).

On smatra da će jedno takvo vozilo biti veoma popularno u velikim gradovima za prevoz od parkinga ili železničke stanice, do radnog mesta.

U Volkswagenu kažu da dizajn tricikla vodi poreklo od eksperimantalnog hibridnog modela XL1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.