(VIDEO) ZAVRŠNICA ZA INFARKT: Arsenal golom Velbeka u 94. minutu stigao na 2 boda manje od Lestera

Izvor: Kurir, 14.Feb.2016, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) ZAVRŠNICA ZA INFARKT: Arsenal golom Velbeka u 94. minutu stigao na 2 boda manje od Lestera

Golom Danija Velbeka u poslednjem, 94. minutu Arsenal je savladao Lester sa 2:1, u derbiju 26. kola engleske Premijer lige.

Velbek, koji se vratio posle višemesečne pauze zbog povrede, iskoristio je sjajan centaršut Mesuta Ezila iz prekida i doneo veliki preokret svom timu u poslednjem napadu.

Ovim trijumfom, tim iz Londona se približio prvoplasiranom Lesteru, koji je zadržao vođstvo, ali sada ima samo dva boda prednosti od Arsenala.

U 45. minutu gosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su došli do vođstva. Posle gužve ispred kaznenog prostora Lestera, kada nije dosuđen faul Morgana nad Ozilom.  Kante je u nastavku akcije izbegao start Košćelnog i lopta je završila u nogama Vardija. Napadač je sa desne strane krenuo u dribling, Načo Monreal je malo zakasnio i posle kontakta je Etkinson pokazao na "belu tačku".

Mahrez više ne izvodi penale, pa je upravo Vardi preuzeo odgovornost i veoma sigurno pogodio za 0:1 i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Gosti su se branili, ipak, poklekli su u 70. minutu kada je Tio Volkot, koji je ušao nekoliko minuta ranije, izjednačio na 1:1.  Loptu je na desnoj strani prihvatio Beljerin i uputio oštar centaršut na penal, gde je Olivije Žiru magično reagovao i spustio loptu do saigrača, koji odlično reaguje i iz teške pozicije pogađa suprotnu malu mrežu.

Etkinson je produžio susret četiri minuta, a u poslednjem je Velbek bio najviši i pogodio donji desni ugao za veliko slavlje u Londonu i konačnih 2:1.

Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.