Troje mrtvih u napadu u Kabulu

Izvor: VOA, 17.Maj.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje mrtvih u napadu u Kabulu

Taliban preuzeo odgovornost za akciju bombaša samoubice koji je rano jutros u blizini međunarodnog aerodroma aktivirao eksploziv u putničkom vozillu marke "Tojota"...

Avganistanski zvaničnici navode da je najmanje troje ljudi stradalo u napadu bombaša samoubice u blizini međunarodnog aerodroma u Kabulu. Meta napada bio je strani konvoj, a brojni prolaznici su povređeni.

Odgovornost za napad, koji se dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << rano jutros, preuzeo je pokret Taliban. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su u eksploziji poginule najmanje dve žene koje su se našle na mestu napada, a povređeno je oko 20 civila, među kojima ima i žena i dece.

Bombaš je aktivirao eksploziv natovaren u putničko vozilo marke "Tojota", oštetio strano vozilo i još dva automobila, kao i okolne zgrade.

Misija policije Evropske unije u Avganistanu (EUPOL) saopštila je da je jedno od njenih vozila bilo meta napada i potvrdila da je jedna osoba unutar njega stradala, dok su tri povređene, i da im život nije u opasnosti.

Lekar u bolnici izjavio je da je njegova ustanova primila 25 civilnih žrtava, do kojih su dve podlegle povredama.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.