Samoubilački napad u Avganistanu: Troje poginulo, 18 povređenih

Izvor: Blic, 17.Maj.2015, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubilački napad u Avganistanu: Troje poginulo, 18 povređenih

Tri osobe su poginule, a 18 je povređeno danas kada je bombaš samoubica aktivirao automobil-bombu u neposrednoj blizini aerodroma u Kabulu.

Na meti napadača bio je konvoj vozila Policijske misije Evropske unije u Avganistanu (EUROL), saopštio je zamenik portparola za avganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Danski.

On je rekao da bomba eksplodirala u blizini kancelarije avganistanske Uprave civilne avijacije koja se nalazi na nekoliko stotina metara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od terminala Međunarodnog aerodroma i da su jedno strano i dva automobila civila oštećena u eksploziji.

"Mi verujemo da su naša vozila bila uključenan (u napad)", navela je portparolka EUROL-a Sari Hauka-Konu za agenciju Asošiejted pres, bez navođenja drugih detalja.

Bombaš samoubica aktivirao je automobil marke "Tojota sedan" i na meti je imao konvoj stranih snaga u 9:00 sati po lokalnom vremenu, potvrdio je portparol policije Kabul Ebadulah Karimi za agenciju AFP.

Agencije navode da, za sada, ima troje mrtvih i 18 ranjenih - svi civili, među kojima ima troje dece.

Očevidac Fraidon Kan potvrdio je da se auto zaleteo u konvoj stranaca i da je video tri tela, jedan od njih je detetovo i dva ženska tela, dodaje Rojters.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, navode agencije.

Napad je usledio tri dana pošto je 14 ljudi - od kojih je većina stranaca - ubijeno u napadu talibana u Kabulu na banketu i koji je zarobio na desetine prisutnih na koncertu i izazvalo višesatni okršaj sa avganistanskim snagama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.