Tojota imala veću dobit

Izvor: B92, 09.Avg.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tojota imala veću dobit

Japanski proizvođač automobila Tojota zabeležio je u drugom kvartalu veću dobit od očekivane zahvaljujući porastu prodaje vozila u Severnoj Americi i Evropi.

Time je nadoknađen pad u Japanu.

Proizvođač modela "prijus" s hibridnim pogonom, "kamri" i "leksus" saopštio je danas da je dobit kompanije u periodu od aprila do juna bio 587,77 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << milijardi jena (5,7 milijardi dolara) što je skoro pet odsto više nego u istom tromesečcju prošle godine.

Prodaja u drugom kvartalu skočila je za dva odsto na 62,3 milijardi dolara.

Tojota je, međutim, smanjila prognoze za prodaju vozila za 2014. godinu, saopštivši da očekuje da proda 110.000 vozila manje širom sveta nego što predviđeno u januaru.

Čak i s tim smanjenjem, Tojota očekuje da će prodati 10,22 miliona vozila, odnosno dva odsto više nego 2013, čime će preći rekord za industriju od 10 miliona automobila.

Tojota, koja je najveći proizvođač automobila u svetu, u periodu od aprila do juna prodala je 2,24 miliona vozila.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.