Šarapova u ruskom timu za Rio!

Izvor: N1 televizija, 26.Maj.2016, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarapova u ruskom timu za Rio!

Ruska teniserka Marija Šarapova nalazi se u timu svoje zemlje za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, iako je trenutno pod suspenzijom zbog dopinga.

29-godišnja Šarapova je bila pozitivna na meldonijum na Australijan Openu u januaru i provizorno je suspendovana od 12. marta.

Međutim, Teniska federacija Rusije je objavila da bi učešće Šarapove >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na Igrama u Riju trebalo da bude rešeno ove nedelje.

I dok Šarapova nije pod znakom pitanja, iako je suspendovana, ruski atletičari jesu zbog suspenzije izrečene od strane Međunarodne atletske federacije.

Šarapova je u martu objavila da je koristila meldonijum u poslednjih deset godina i da nije znala da je ta supstanca stavljena na listu zabranjenih koja je stupila na snagu 1. marta.

Svetska antidoping asocijacija je u međuvremenu saopštila da naučnici ne mogu pouzdano da utvrde koliko se meldonijum zadržava u organizmu. Tada je nagovešteno da bi sportisti koji su bili pozitivni na tu supstancu pre 1. marta mogli da izbegnu kazne, ali pod uslovom da im je u uzorcima nađeno manje od jednog miligrama meldonijuma.

Pitanje je samo da li Šarapova može na taj način da se izvuče, pošto je sama priznala da je koristila meldonijum sve dok nije saznala da je bila pozitivna.

Saslušanje ruske teniserke je trebalo da bude održano prošle nedelje u Londonu. Prvi čovek ruskog tenisa Šamil Tarpiščev je tada rekao da postoji mogućnost da se ona neće više nikada vraćati na teren.

“Marija se nalazi u našoj prijavi tenisera za Olimpijske igre koja treba da bude zvanično predata do 6. juna”, rekao je Tarpiščev u četvrtak.

Ukoliko Šarapova ne dobije dozvolu da igra u Riju, u timu će je zameniti Jekaterina Makarova.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.