Podvig Borkovića na Hungaroringu: Pol pozicija i prva tri boda!

Izvor: Blic, 02.Maj.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podvig Borkovića na Hungaroringu: Pol pozicija i prva tri boda!

Veliki uspeh našeg najboljeg automobiliste - Dušan Borković je bio najbrži u kvalifikacijama i sezonu u Evropskom šampionatu turing automobila (ETCC) otvoriće sa pol pozicije na čuvenoj stazi Hungaroring u Mađarskoj. Ujedno, osvojio je i prva tri boda kao prvoplasirani u kvalifikacijama.

Posle mnogo problema sa kojima se susreo, muka sa bivšim timom, odustajanja od Svetskog šampionata (WTCC) i porodične tragedije usled smrti oca, popularni Duca je napravio istinski podvig >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u novom automobilu "Seat Leon", uz podršku velikog broja navijača koji su došli iz Srbije.

"U petak sam prvi put probao auto i vrlo brzo sam se privukao. Bio sam brz od samog starta. Odlično iskustvo je voziti ga, znao sam da ću biti brz, ali ne i koliko. Moj inžinjer David je uspeo da napravi dobar set-up i uradio je sjajan posao", rekao je Borković.

Kvalifikacije traju pola sata i prvo mesto sleduje onom ko je najbrži nakon tog vremena, što donosi i tri boda.

"U kvalifikacijama bio sam vrlo ljut u nekim trenucima, jer je na stazi bilo dosta sporijih vozača u sporijim kolima. Na sreću, uspeo sam da budem prvi i vrlo sam srećan zbog toga. Moram da se zahvalim mom timu, koji nisam video ni u WTCC", dodao je Borković i takođe se zahvalio generalnom sponzoru NIS-u, gradu Pančevu i Srbiji.

U prvu trku u nedelju (10.05) krenuće s prvog mesta, u drugu (11.10) u zavisnosti od plasmana u prvoj, jer će najboljih osam vozača kreće obrnutim redosledom.
Pogledaj vesti o: Seat

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POL POZICIJA I TRI BODA: Borković sjajan na Hungaroringu

Izvor: Kurir, 02.Maj.2015

Najbolji srpski automobilista bio je najbrži u kvalifikacijama i sezonu u Evropskom šampionatu turing automobila..Najbolji srpski automobilista Dušan Borković bio je najbrži u kvalifikacijama i sezonu u Evropskom šampionatu turing automobila (ETCC) otvoriće sa pol pozicije na stazi Hungaroring...

Nastavak na Kurir...

VIDEO: Borković slavio na Hungaroringu!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2015, 13:29

Srpski automobilista Dušan Borković napravio je odličan rezultat na čuvenoj stazi Hungaroring u okviru ETCC (Evropski šampionat turing automobila)...Borković je u prvoj trci bio četvrti, dok je u drugoj osvojio prvo mesto, pa je na Hungaroringu zauzeo ukupno gledano, drugo mesto...Naš automobilista...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.