Bobi jedva čeka Eurobasket: Napašćemo zlato!

Izvor: Sportske.net, 05.Apr.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bobi jedva čeka Eurobasket: "Napašćemo zlato!"

Centar Detroit Pistonsa Boban Marjanović govorio je za FIBA o očekivanjima vezanim za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Turskoj.

Srpski internacionalac iz redova Detroit Pistonsa Boban Marjanović govorio je za zavaničan sajt FIBA o svojim očekivanjima vezanim za nastupajući kontinentalni šampionat.

Uprkos činjenici da nema veliku minutažu u Detroitu, Boban Marjanović smatra da je mnogo napredovao od samog dolaska u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << NBA karavan.

"Sve sam bolji kada je u pitanju fokus, a poradio sam i na čitanju igre. Može se unaprediti svaki aspekt igre, kao što je šut ili dodavanje, ali su fokusiranost i želja za napretkom neophodni da bi se dao maksimum" kazao je Marjanović.

Bivši centar Crvene zvezde mt:s ističe da je u nekim od najvećih asova igre pod obručima imao uzore. Među njima su Vlade Divac, Arvidas Sabonis i Tim Dankan.

"Vlade Divac je bio uzor mnogim momcima u Srbiji. Umeo je da inspiriše načinom na koji je igrao i od njega sam naučio mnogo" rekao je Bobi.

Boban Marjanović zbog dobro poznatih okolnosti nije bio deo tima koji je prošlog leta u Beogradu izborio plasman na Olimpijske igre.

Tada je zablistao Nikola Jokić, centar Denvera koji igra sezonu iz snova.

"Igrao sam sa njim u istom timu pre nekoliko godina. Iako je bio jako mlad već tada je pokazivao zavidne veštine na terenu. Veoma je pametan igrač, tako da nisam iznenađen onim što pokazuje ove sezone. Još uvek je jako mlad i ima dosta prostora za napredak" prokomentarisao je Bobi.

Ukoliko selektor Aleksandar Đorđević donese takvu odluku, Boban Marjanović i Nikola Jokić mogli bi da čine centarski tandem "Orlova" na nastupajućem Evropskom prvenstvu.

Sudeći na osnovu onoga što je izjavio za FIBA, Boban Marjanović se nada pozivu i sa nestrpljenjem iščekuje Eurobasket.

"Sjajno je igrati u Turskoj jer se radi o prelepoj zemlji, zemlji košarke i nema sumnje da i naši navijači sa nestrpljenjem iščekuju turnir. Srbija je osvojila Eurobasket u Turskoj 2001. godine. Nadam se da ćemo na leto učiniti isto" kazao je Marjanović.

Samostalna Srbija još uvek nema odličje sa Evropskih prvenstava pa će borba za medalju biti imperativ za igrače koje Đorđević povede u Istanbul.

"Naravno da je to cilj. Želimo da nastavimo da napredujemo i da održimo visok standard, tako da želimo da osvojimo zlato" zaključio je Marjanović.

Reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Turskoj nastupati u Grupi D zajedno sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Letonije i Belgije.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bobi: Želimo zlato na Evropskom prvenstvu

Izvor: MozzartSport.com, 05.Apr.2017

"Sve sam bolji kada je u pitanju fokus, a poradio sam i na čitanju igre", kaže srpski centar o svom iskustvu igranja u NBA ligi..Centar Detroit Pistonsa Boban Marjanović smatra da reprezentacija Srbija ima kvalitet da napadne zlatnu medalju na predstojećem prvenstvu Evrope u košarci i ističe da...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.