Alonso trijumfovao na Silverstounu, Fetela poseta mehaničarima koštala prvog mesta

Izvor: Blic, 10.Jul.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso trijumfovao na Silverstounu, Fetela poseta mehaničarima koštala prvog mesta

Vozač Ferarija Fernando Alonso trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Velike Britanije, devetoj u ovom šampionatu Formule 1, na kojoj je branilac titule Sebastijan Fetel u poslednjem krugu sačuvao drugo mesto posle velikog naleta klupskog kolege Marka Vebera.

Već na samom početku trke Fetel je pretekao svog klupskog kolegu Marka Vebera koji je osvojio pol poziciju, što je braniocu titule daleko olakšalo posao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u nastavku nadmetanja na stazi koja je bila nakvašena kišom. Ipak, rešenja nije bilo za Alonsa, koji je svoju šansu dočekao prilikom odlaska kod mehaničara.

U isto vreme, na startu, desetoplasirani Luis Hamilton je na oduševljenje domaće publike za tili čas uspeo da se veštim manevrima i nešto rizičnijom vožnjom od direktnih konkurenata probije na peto mesto, pa je trka dodatno dobila na živosti.

Hamilton je nedugo zatim stigao i do mesta broj tri, a onda je istovremeni odlazak u boks Alonsa i Fetela dobio iznenađujući ishod: ekipa za koju vozi Španac je daleko brže obavila posao od kolega iz Red Bula, pa je nekadašnji prvak izbio na lidersku poziciju, a Fetel se na stazu vratio kao trećeplasirani.

U završnici trke, u kojoj je mladi nemački as uspeo da od Hamiltona "preotme" drugo mesto posle nove posete mehaničarima, došlo je do velikih uzbuđenja.

Alonsa više niko nije mogao da stigne, no Veber je naprasno počeo da napada Fetela i umalo ga prestigao u borbi za drugu poziciju. Isto se u završnom krugu dešavalo i između Hamiltona i Felipea Mase, čiji su bolidi na trenutak bili i u kontaktu, ali je Britanac ipak uspeo da sačuva četvrto mesto.

Trka za Veliku nagradu Velike Britanije 2011

1. Fernando Alonso (Ferari) 1:28:51,196

2. Sebastijan Fetel (Red Bul) +16,511

3. Mark Veber (Red Bul) +16,947

4. Luis Hamilton (Meklaren Mercedes) +28,986

5. Felipe Masa (Ferari) +29,010

6. Niko Rozberg (Mercedes) +1:00,665

7. Serhio Perez (Zauber Ferari) +1:05,590

8. Nik Hajdfeld (Reno) +1:15,542

9. Mihael Šumaher (Mercedes) +1:17,912

10. Žaim Alguersuari (Toro Roso) +1:19,108

Povezane vesti: Nezadrživi Red Bul, Veber i Fetel startuju iz prvog reda Hamilton: Šampion je već poznat; Alonso: Čekaću kiks Red Bula Hamilton: Niko ne može da zaustavi Fetela u Kanadi Fetel i Baton traže veću bezbednost za vozače tokom trka Fetelu sjajan dvoboj sa Hamiltonom u Španiji

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alonso trijumfovao na "Silverstounu"

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2011

Vozač Ferarija Španac Fernando Alonso pobednik je devete trke sezone u šampionatu Formule jedan koja je u nedelju vožena za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi "Silverston"...Španac je ostvario prvu pobedu posle više od osam meseci, a 27. u karijeri. On je postao tek četvrti vozač koji se...

Nastavak na Vesti-online.com...

Veber: Ignorisao sam naređenje tima da ne preteknem Fetela

Izvor: Blic, 11.Jul.2011, 14:35

Australijanac Mark Veber izjavio je da nije želeo da posluša naređenje ekipe Red Bula da u završnici devete ovosezonske trke prestane da pokušava da pretkne klupskog kolegu i branioca titule u Formuli 1 Sebastijana Fetela...Poslednji krug na stazi Silverstoun doneo je nekoliko Veberovih pokušaja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.