Zašto bogati Kinezi izbegavaju Rols Rojs?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jul.2015, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto bogati Kinezi izbegavaju Rols Rojs?

Posle niza godina u kojima je imao rast isporuka u Kini, Rols Rojs je zabeležio pad prodaje na ovom automobilskom tržištu. Ipak, to se nije dogodilo zato što su bogati Kinezi naglo osiromašili, već iz sasvim drugog razloga.

Naime, kupci koji imaju dovoljno novca za Rols Rojs postali su oprezni jer ne žele da skupocenim automobilom privuku na sebe pažnju poreskih organa.

- Situacija u Kini >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << trenutno ne pogoduje prodaji modela marke Rols Rojs. Novca ima dovoljno, međutim imućni ljudi ne žele da budu viđeni kako se voze naokolo u takvim automobilima - objašnjava Peter Švarcenbauer iz BMW- a, koji je zadužen za britanski luksuzni brend.

On je dodao da je kompanija već prilagodila proizvodne planove padu tražnje u Kini od 15%.

Rols Rojs nije jedina luksuzna automobilska marka čija prodaja je usporena na kineskom tržištu.

Audi, koji je u Kini broj 1 kada je reč o luksuznim automobilskim markama, prvi put za poslednje dve godine registrovao je pad prodaje na mesečnom nivou. Međutim, u slučaju Audija uzrok pada pripisuje se štednji kineskih kupaca.

Rols Rojs je naročito pogođen smanjenjem isporuka u Kini, s obzirom da tamošnji kupci uglavnom naručuju automobile sa gomilom opcione opreme, koji se onda prodaju po znatno većim cenama nego "standardni" modeli.

U prvom kvartalu 2015. ta kompanija je širom sveta isporučila 781 automobil, što je 13 odsto manje nego u prva tri meseca 2014. godine, kada je zabeležena i rekordna prodaja od 4.063 vozila za 12 meseci.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.