Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2016, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolls-Royceov koncept 103EX ugledao svjetlo dana (FOTO)

Rolls-Royce je predstavio svoj autonomni koncept 103EX u kalifornijskoj Santa Monici

Napravljen je da publici prikaže kako Rolls-Royce vidi svoju budućnost, a u pitanju je autonomni prevoz za bogatu klijentelu, koja je inspirisana modelima iz istorije kompanije.

- S ovim konceptom smo se potrudili da ne idemo previše u prošlost, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je Džajls Tejlor, direkor dizajna. - Željeli smo biti što inovativniji, a da u isto vrijeme predstavimo istoriju dizajna ovog brenda.

Koncept primjenjuje 'Voice of Eleanor', koji je asistent vozaču i povezan je sa svakim aspektom vozača i njegovog života, kao i okruženja, pa dostavlja svoje putnike sigurno do destinacije.

Kabina je nazavana 'Grand Sanctuary', a napravljena je ručno i od najskupocjenijih materijala. Jednostavna i elegantna atmosfera pomaže da se kabina pretvori u savršeno okruženje. Koncept pokreće električni motor, budući da veliki V12 motori vjerovatno neće naći svoje mjesto u budućnosti.

(NN, autostart.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.