Kineski Rolls-Royce na belorsukoj vojnoj paradi

Izvor: B92, 19.Maj.2015, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kineski Rolls-Royce" na belorsukoj vojnoj paradi

Kinesko ministarstvo odbrane poklonilo je svojim kolegama iz Belorusije dva luksuzna kabrioleta Hongqi L5 domaće proizvodnje, koji su učestvovali na nedavno održanoj vojnoj paradi u Minsku.

Hongqi L5 je konstruisan kao automobil u kome će se, umesto u luksuznim limuzinama stranih proizvođača, voziti kineski državni vrh.

U pitanju je vozilo neobičnog, retro dizajna, ali sa svim tehnološkim inovacijama u enterijeru, poput digitalne instrument table ili ekrana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << multimedijalnog sistema koji podseća na tablet.

Ova kineska luksuzna limuzina dugačka je 5.555 mm, široka 2.018 mm, a visoka 1.578 mm. Zahvaljujući velikom međuosovinskom rastojanju, koje iznosi 3.435 mm, VIP putnici imaju obilje prostora na zadnjim sedištima.

Primerci koji su stigli u Belorusiju su kabriolet verzije namenjene paradama i sličnim ceremonijama, a vojska te zemlje sa ponosom je prikazala automobile beloruskoj javnosti:





Inače, kineska FAW grupacija, koja proizvodi ovaj model, uočila je njegov komercijalni potencijal, pa je odlučila da ga ponudi i u slobodnoj prodaji.

Prvi primerak isporučen je 2014. bogatom kineskom biznismenu, koji je za njega izdvojio "više od 5 miliona juana" (oko 580 hiljada evra).

Za pogon automobila teškog 3.175 kg, upotrebljen je 6.0 litarski V12 motor sa 411 ks (302 kW) i 548 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na sva četiri točka putem šestobrzinskog automatskog menjača, a automobil je u stanju da razvije maksimalnih 200 km/h.
Pogledaj vesti o: Rolls Royce

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.