Postignut dogovor Auto-škola i MUP-a

Izvor: Blic, 29.Apr.2015, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor Auto-škola i MUP-a

Auto-škole neće biti u obavezi da imaju u vlasništvu ili pod zakupom poligon, već će izgradnja poligona biti obaveza lokalnih samouprava. Audio i video nadzor neće biti obavezni za teorijsku nastavu i praktični deo vozačkog ispita, ali ostaje mogućnost ovakvog vida kontrole za vreme trajanja ispita iz poznavanja teorije. Ovo je, kako "Auto Bild" saznaje epilog prekjučerašnjeg sastanka predstavnika Uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saobraćajne policije i Privredne komore auto-škola.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Na prekjučerašnjem sastanku takođe je načelno dogovoreno da se vlasnici

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

centara za obuku oslobode obaveze da imaju tahograf osim za vozila C kategorije, a izbrisan je zahtev da ispitivač ne može ispitivati kandidate koje je obučavao.

Jedna od obaveza koje je takođe bila sporna za predstavnike auto-škola je uvođenje računara koje bi vlasnici sami finansirali. Zato je načelno dogovoreno da se učionica za polaganje teorijskog ispita može obezbediti sredstvima više auto-škola, ali i da se rok za nabavku opreme produži.

Na predstojećem sastanku koji bi trebalo da se održi 5. maja trebalo bi da se dodatno razrade ova tema, ali i da se definiše tekst izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima koji se odnosi na ovu oblast. Kako smo saznali, kada se usaglasi tekst zakona najverovatnije će se ponovo pristupiti izradi pravilnika koji se odnose na polaganje vozačkog ispita i uslova koje auto-škole moraju da ispunjavaju.

Podsetimo, predstavnici auto-škola iz cele Srbije su 17. aprila održale protestnu vožnju ulicama Beograda, jer su nezadovoljni novim obavezama koje su propisane novim predlogom ZOBS-a, ali i pravilnicima koji su nedavno stupili na snagu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postignut dogovor auto-škola i policije

Izvor: Radio 021, 29.Apr.2015

Predstavnici auto-škola Srbije i Uprave saobraćajne policije postigli su dogovor o većini odredbi vezanih za obuku građana, a nastaviće razgovore posle prvomajskih praznika kako bi ih konkretizovali...Generalni sekretar Privredne komore auto škola Petar Rašeta izjavio je danas da je dogovoreno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.