Mladi vozači ostaju bez dozvole posle druge noćne vožnje

Izvor: Radio 021, 10.Dec.2014, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi vozači ostaju bez dozvole posle druge noćne vožnje

Mladi koji su tek položili vozački ispit ako budu uhvaćeni za volanom od 23 sata do 6 ujutro biće kažnjavani sa šest poena i oduzimanjem dozvole na tri meseca.

Zabrana noćne vožnje važiće za sve nove vozače, odnosno dve godine od momenta kada polože vozački ispit, bez obzira na starost. Za one koji dozvolu dobiju sa 17 i 18 godina, zabrana će važiti dok ne napune 21 godinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Kada se ovaj predlog ukrsti s predlogom da vozači do 21 godine ostaju trajno bez dozvole sa devet kaznenih poena zaključuje se da će oni koji dva puta prekrše noćnu zabranu morati ponovo na polaganje vožnje.

- Ministar će sagledati sve predloge izmena zakona nakon čega će doneti konačnu odluku o tekstu zakona koji će dostaviti Vladi - kaže načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

Direktor Agencije za saobraćaj Milan Božović kaže da je cilj ovih mera smanjenje broja žrtava. - Mladi po dobijanju dozvole predstavljaju ugroženu kategoriju. Osim što mogu da dovedu sebe u opasnost, oni neiskustvom mogu da ugroze i druge učesnike saobraćaja. Potrebno je uskratiti mladima vožnju noću i ograničiti im tip vozila - navodi Božović za Blic.

Biće predložene strože kazne i za iskusne vozače i sa sadašnjih 0,3 promila donja granica će biti pomerena na 0,2 promila alkohola u krvi.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.