Pljačkaši pumpe pucali na policajce, uhapšeni posle potere

Izvor: Blic, 22.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačkaši pumpe pucali na policajce, uhapšeni posle potere

BEOGRAD - Posle pljačke ELP-ove pumpe na Smederevskom putu, potere i pucnjave u kojoj je ranjen jedan od razbojnika, policija je na Zvezdari presrela „audi” u kojem su bili osumnjičeni i uhapsila Nikolu I. (26) i Marka S. (21). Njihov saučesnik, međutim, uspeo je da pobegne i za njim se traga.

Kako „Blic” saznaje, trojica pljačkaša do pumpe kod skretanja za Leštane dovezli su se sinoć oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1.30 sati u ukradenom belom „audiju 80”. Maskirani „fantomkama”, naoružani automatskim puškama i pištoljem, utrčali su u prostorije pumpe u kojoj se pored zaposlenih nalazilo i dvoje klijenata.

- Uperili su oružje u dvojicu radnika pumpe i naredili im da im daju novac. Dok su dvojica pljačkaša radnike držali na nišanu, treći je novac stavljao u kese. Iz menjačnice na pumpi su uzeli 150.000 dinara, a iz kase 100.000 dinara - priča za „Blic” Irena Ćupović, PR menadžer ELP-a.

Ona kaže da je zahvaljujući dobrom sistemu obezbeđenja policija brzo stigla.

- Pumpa u Leštanima je na meti pljačkaša bila već tri puta od početka godine. Iz tog razloga, sve naše pumpe imaju video-nadzor i umrežene su u monitoring centar iz kojih se prati sve što se dešava. Ljudi koji su videli pljačku pozvali su odmah policiju, a isto je uradio i radnik obezbeđenja koji je bacio stolicu na razbojnike i pobegao. Policajaci su iz bezbednosnih razloga sačekali da razbojnici napuste objekat, a onda pokušali da ih uhapse - kaže Ćupović.

Kada je patrola policije krenula ka razbojnicima, oni su počeli da pucaju, a pripadnici MUP-a su uzvratili vatru. I dok su iz „audija” pucali ka policajcima, razbojnici su počeli da beže ka Zvezdari. Policajci su pozvali pojačanje, pa ih je na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ulice Živka Davidovića druga patrola pokušala da zaustavi. Međutim, „audi” je skrenuo levo, u jednosmernu ulicu, i udario u ogradu. Pljačkaši su tada ponovo pucali na policajce, koji su na vatru uzvratili i metak je prošao kroz vrata i ranio u nogu vozača Nikolu I. Njegovi saučesnici istrčili su iz automobila i počeli da beže. Policajci su na Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 414 sustigli Marka S., koji je u rukama držao kesu sa ukradenim novcem, dok je drugi pljačkaš uspeo da pobegne. Nikola I., iako ranjen, nastavio je vožnju i pokušao da pobegne ka Učiteljskom naselju. Tu su ga, međutim, policajci zaustavili, a u „audiju” su našli još jednu kesu s novcem i oružje, dve automatske puške i pištolj. Nikola I. prevezen je u Urgentni centar i, kako saznajemo, ranjen je u nogu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U pucnjavi s policijom ranjen pljačkaš pumpe

Izvor: Kurir, 22.Okt.2008

BEOGRAD, 22. oktobra 2008. (Beta) - Policija je rano jutros uhapsila dvojicu mladića koji su opljačkali benzinsku pumpu "Evroluks Petrol" u Leštanima, a tokom hapšenja jedan mladić je ranjen, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Teške telesne povrede zadobio je Nikola I. (1982) koji...

Nastavak na Kurir...

FILMSKA POTERA ZA PLJAČKAŠIMA!

Izvor: Press, 22.Okt.2008

Policija posle pucnjave i polučasovne jurnjave uhapsila Nikolu Ilića i Marka Stankovića, koji su opljačkali pumpu „Elp" u Leštanima. .Nikola Ilić (26) i Marko Stanković (21), koji su opljačkali benzinsku pumpu „Elp" u Leštanima, uhapšeni su posle spektakularne polučasovne potere...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.