Poziv radnicima Fijata da prekinu šštrajk i počnu pregovore

Izvor: RTS, 17.Jul.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv radnicima "Fijata" da prekinu šštrajk i počnu pregovore

Predsednik sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević apelovao je na kolege u fabrici Fijat u Kragujevcu da prekinu štrajk i započnu pregovore sa rukovodstvom kompanije o svojim zahtevima.
"Situacija nije nimalo naivna, moj apel je da kolege iz 'Fijata'" pod hitno sednu za sto, rekao je Đorđević za Tanjug.

Đorđević, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji vodi sindikalnu organizaciju koja zastupa interese skoro 45.000 radnika, smatra da je neprimereno to sto rukovodstvo Fijata neće da pregovara dok je štrajk u toku, ali takođe ističe da je štrajk od već skoro 20 dana - "ipak previše".
Podsetio je da radnici na podzemnoj eksploataciji, koje njegov sindikat predstavlja, rade najteži, rudarski posao po 365 dana u godini, na temperaturama koje su dostizale i do 64 stepeni na ugljenim etažama, ali se, kaže, ne žale.
"Naš rudar je navikao, naučio da radi i nije mu ništa teško. Njima je dovoljno da imaju dovoljno vode i oni rade. Gašenja nema, sve sa ciljem da proizvedu dovoljno uglja za rad termoelektrane", naveo je Đorđević.
Za radnike "Fijata" bi, ponavlja, posle 20 dana bilo bolje da prekinu štrajk i da započnu pregovore.
Ako ne budu zadovoljni, mogu ponovo da štrajkuju, kaže, ali ističe da je ključno da se prekine obustava rada i razgovara.
Đorđević ne isključuje mogućnost da u "Fijatu" postoji grupa koja, kako navodi, radi protiv interesa zaposlenih, firme, ali i protiv interesa države.
Pogledaj vesti o: EPS,   Štrajk,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.