Veber: Fetel nije kao Šumaher

Izvor: Autoportal.rs, 23.Okt.2014, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veber: "Fetel nije kao Šumaher"

Ferrari je opet uspeo da u svoj tim dovede vozača sa šampionskim renomeom. Samo ovoga puta nisu svi ubeđeni da će novi pilot italijanskog tima doneti uspeh ovoj ekipi.

Sebastijan Fetel će od naredne sezone biti novi vozač ekipe Ferrari. On će naslediti mesto od Fernanda Alonsa koji je sa limitiranim mogućnostima crvenog bolida uradio najbolje što je mogao u proteklim sezonama. Ali kako se u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << ekipi samo šampionske titule računaju očekivano je da mlađi Nemac bude poređen sa daleko slavnijim zemljakom.

Vili Veber je poznat kao čovek koji je, dok je bio menadžer Mihaela Šumahera, dobijao čak 20% od zarada legendarnog Nemca dok je vozio za Ferrai. On je mišljenja da Fetel neće uspeti da ponovi uspehe koje je u ovom legendarnom timu imao Šumaher.

"Sebastijan je daleko osetljiviji u odnosu na Šumahera. Kada stvari ne idu kako treba pritisak u Ferariju je daleko veći nego bilo gde drugde. Mislim da ako Fernando Alonso ne može da se nosi sa time onda niko drugi neće moći," rekao je Veber.

Doktor Helmut Marko je neko ko izuzetno dobro poznaje Fetela, ali čak i on sumnja da će dvadesetsedmogodišnji vozač uspeti u svom novom timu da ponovi uspehe koje je Šumaher imao.

"Mihael je imao koristi od neograničenog broja kilometara koji su se mogli prelaziti tokom testova. Takođe, bliska saradnja sa kompanijom "Bridgestone" koja je proizvodila pneumatike za Ferrari je bila od velike koristi. Danas vozači nemaju takvu vrstu prednosti kada su u Ferariju," rekao je Doktor Marko.

O šansama Fetela da se proslavi u Ferariju oglasio se i Robert Kubica, koji bi mogao da se vrati u Formulu 1. On je poznat kao neko ko je blizak Fernandu Alonsu pa možda zato ovakva izjava i ne čudi.

"Mislim da Sebastijan nije nikako bolji od Fernanda. Čak i sa lošim bolidom Fernando je uspevao da pobeđuje na nekim trkama," rekao je Poljak.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.