Sutra u Ženevi predstavljanje novog modela fijata iz Kragujevca

Izvor: Blic, 05.Mar.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra u Ženevi predstavljanje novog modela "fijata" iz Kragujevca

Novi model "fijata 500L", koji će se proizvoditi u Kragujevcu, biće sutra predstavljen svetskoj javnosti u okviru 82. međunarodnog Salona automobila u Ženevi.

Predstavljanju novog modela prisustvovaće predsednik Srbije Boris Tadić i ministar ekonomije Nebojša Ćirić, kao i predsednik kompanije FIAT-Krajsler Serđo Markione.

Ovogodišnji Međunarodni sajam automobila u Ženevi zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će biti otvoren 8. marta, a do 18. marta će 260 izlagača iz 30 zemalja predstaviti oko 140 novih modela.

Žiri će tokom ove manifestaciji izabrati i automobil godine.

U Ženevi će se na Sajmu automobila okupiti veliki broj političara, poslovnih ljudi iz celog sveta, kao i uticajne ličnosti iz autoindustrije.

Sajam će otvoriti predsednica Švajcarske Evelin Vidmer-Šlumpf, predsednik Državnog saveta republike i kantona Ženeva Pjer-Fransoa Unger i predsednik Sajma Moris Turetini.

Automobil "fijat 500L" proizvodiće se u novoj fabrici u Kragujevcu, na osnovu ugovora o zajedničkom ulaganju koji su 2008. godine potpisali Grupacija "Fijat automobili" i Vlada Srbije.

Prema najavi ministra Ćirića, serijska proizvodnja u Kragujevcu počeće u aprilu, a izvoz u zemlje Evropske unije u junu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Boris Tadić,   Chrysler

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U utorak u Ženevi predstavljanje Fiata 500L

Izvor: Beta, 05.Mar.2012

BEOGRAD, 5. marta 2012. (Beta) - Novi model Fiata 500L, koji će se proizvoditi u Kragujevcu, biće u utorak predstavljen svetskoj javnosti u okviru 82. medjunarodnog Salona automobila u Ženevi...Predstavlja..

Nastavak na Beta...

Ženeva: Predstavljen kragujevački "fijat 500L"

Izvor: S media, 05.Mar.2012

Na sajmu automobila u Ženevi danas je premijerno predstavljen novi "Fiatov" model automobila 500L, koji će biti proizvođen u fabrici kompanije "Fiat automobili Srbija" u Kragujevcu.

Nastavak na S media...

Dinkić na premijeri novog modela Fijata u Ženevi

Izvor: Beta OMS, 05.Mar.2012

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, na poziv kompanije Fijat, posetiće sutra Međunarodni salon automobila u Ženevi gde će svetskoj javnosti premijerno biti predstavljen novi model Fijat 500L koji će se proizvoditi u Kragujevcu.

Nastavak na Beta OMS...

Gradonačelnik Stevanović na štandu Fiata u Ženevi

Izvor: Kragujevac.rs, 05.Mar.2012

U utorak 6. marta, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, prisustvovaće u Ženevi, na Međunarodnom salonu automobila, svetskoj premijeri novog modela Fiat 500 L čija serijska proizvodnja uskoro počinje u Kragujevcu..

Nastavak na Kragujevac.rs...

Danas svetska premijera "fijata 500 L"

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 09:30

Srpsko-italijanski automobil "fijat 500 L" danas će biti premijerno prikazan na 82. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Svetskoj premijeri prisustvovaće i predsednik Srbije Boris Tadić, ministar ekonomije Nebojša Ćirić i predsednik kompanije „Fijat-Krajsler“ Serđo Markione...Ovaj automobil...

Nastavak na Blic...

Promocija "fijata 500L" u Ženevi

Izvor: RTS, 06.Mar.2012

Model automobila "fijat 500L" predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, javljaju izveštači RTS-a. Promociji prisustvuju predsednik Tadić i prvi čovek torinske kompanije Serđo Markione. ..11.15 -  Na sajmu u Ženevi predstavljen najnoviji Fijatov model "fijat 500l"...Novi "Fijatov" automobil koji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.