Nastavak pregovora o štrajkovima u Fijatu i Goši

Izvor: BKTV News, 20.Jul.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak pregovora o štrajkovima u Fijatu i Goši

Pregovori predstavnika vlade, poslovodstva Fijata i zaposlenih nastavljeni su danas, a oko 11 sati je određena pauza.

Ministar privrede Goran Knežević iskoristio je tu priliku da se pridruži razgovorima rukovodstva i štrajkača Goše sa predstavnicima Ministarstva privrede.

Sudbina dva velika štrajka, koja su pogodila Srbiju u poslednjih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << meseci, u fabrikama Fijat i Goša, rešavaju se, naime, u dve zgrade vlade u Beogradu, u sedištu vlade u Nemanjinoj 11 i u drugoj zgradi vlade udaljenoj oko 50 metara.

Kako je Knežević rekao reporteru Tanjuga, razgovori u Vladi Srbije s Fijatom nastaviće se za oko sat vremena. Prva runda tih trojnih pregovora održana je juče, a prema prvim ocenama razgovori su bili konstruktivni.

Predstavnici kompanije FKA Kragujevac izazili su spremnost organizovanja posebne Komisije, u kojoj će učestovovati i predstavnik štrajkačkog odbora, a koja će imati za cilj da se izvrši analiza svih procesa rada u toj kompaniji radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka.

Kada je reč o štrajku u Fabrici šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, glavna tema današnjih razgovora, prema rečima direktor tog preduzeća Milutina Šćepanovića, biće obustava štrajka i početak proizvodnje.

On je istakao da Goša ima novac i da očekuje postizanje dogovora o prekidu štrajka koji traje već 114 dana.

Uprava i zaposleni u Goši su odlučili da radni spor, koji je rezultirao dugotrajnim štrajkom radnika, rešavaju mirnim putem i juče su započeli pregovore, uz posredovanje Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Radnici "Goše" su već skoro četiri meseca u štrajku zbog neisplaćenih zarada, a traže i uplatu poreza i doprinosa, i povezivanje staža.

U Agenciji je Tanjugu rečeno da su joj se predstavnici poslodavca i štrajkački odbor obratili zajedno, podnošenjem zajedničkog Predloga za pokretanje postupka mirnog rešavanja radnog spora.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DVA VELIKA ŠTRAJKA Radnici "Fijata" i "Goše" pregovarali 50 METARA JEDNI OD DRUGIH

Izvor: Blic, 20.Jul.2017

U pregovorima predstavnika vlade, poslovodstva Fijata i zaposlenih oko 11 sati je odredjena pauza, a ministar privrede Goran Knežević iskoristio je tu priliku da se pridruži razgovorima rukovodstva i štrajkača Goše sa predstavnicima Ministarstva privrede...Sudbina dva velika štrajka, koja su pogodila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.