GM i Krajsler predvode januarsku prodaju

Izvor: S media, 02.Feb.2011, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GM i "Krajsler" predvode januarsku prodaju

Američki gigantski proizvodjači kola "Dženeral motors" (GM) i "Krajsler", koji je nalazi pod upravom italijanskog "Fijata", zabeležili su januarski rast prodaje veći od 20 procenata, dvadesetak meseci pošto su se dva svetska brenda nalazila pred kolapsom zbog finansijske krize i pada potražnje.

Ukupna američka prodaja vozila porasla je prošlog meseca 17 procenata, na oko 820.000 jedinica, što je dobar >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << signal oporavka poverenja potrošača u SAD, kao i Evropi Aziji, gde su proizvodjači automobila takodje projavili snažan start u 2011. godini.

Jaka prodaja manjih kamiona obezbedila je GM-u rast prodaje od 22 odsto u januaru, čime je udeo kompanije u isporukama na drugom najvećem tržištu automobila na svetu porastao prvi put u poslednjih šest meseci.

„GM“ u Beču proizveo 20 miliona menjača

"Krajsler", koji se priprema za skoru inicijalnu prodaju akcija (IPO), kako bi se obezbedio svež novac za otplatu dugova, modernizaciju i razvoj novih modela, povećao je prodaju prošlog meseca 23 odsto.

Tanjug
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GM i “Krajsler” predvode januarsku prodaju

Izvor: Capital.ba, 02.Feb.2011

NJUJORK, Američki gigantski proizvođači kola 'Dženeral motors' (GM) i 'Krajsler', koji se nalazi pod upravom italijanskog 'Fijata', zabilježili su januarski rast prodaje veći od 20 procenata, dvadesetak mjeseci pošto su se dva svjetska brenda nalazila pred kolapsom zbog finansijske krize i pada...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.