Izvor: S media, 13.Dec.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: "Fijat" privukao i druge investitore u Srbiju

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je značaj investicije "Fijata" u Srbiju izuzetan ne samo zbog njene vrednosti, već i zbog toga što je u našu zemlju privukla čitav niz drugih proizvođača autokomponenti.

Tadić u poseti Italiji

Tadić: EU opredeljenje Srbije

Veljović: Tadiću se najviše preti

Investicija " >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Fijata" je značajna i zbog toga što će se vozila iz Srbije ponovo pojaviti na svetskim putevima, istakao je Cvetković, nakon što je predsedniku Srbije Borisu Tadiću i njemu predstavljena probna serija novog modela "Fijata" u Srbiji.

Cvetković je naglasio da je ulaganje italijanske kompanije najveća grinfild investicija u Srbiju u poslednjih 20 godina.

"Značaj ove investicije je veliki ne samo zbog cifre, koja jeste najveća do sada, već i zbog čitavog klastera drugih proizvođača koji su povezani i koji predstavljaju bilo komponentaše ili inpute za komponentaše", istakao je premijer.

Prema rečima Cvetkovića, za našu ekonomiju to će značiti izvoz od jednu i po do dve milijarde evra kada se podigne kapacitet proizvodnje, a takođe i značajan način da se smanji minus tekućeg računa platnog bilansa Srbije.

Premijer je istakao da je tokom obilaska fabrike bio zaista impresioniran izgledom pogona, stepenom automatizacije i najsavremenijom svetskom tehnologijom koja se u njemu primenjuju.

Boris Tadić i Mirko Cvetković obišli slobodnu zonu Grošnica u Kragujevcu, u kojoj komponentaši "Fijata" grade proizvodne pogone. Predsedniku i premijeru predstavljna probna serija novog modela "Fijata".

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Fijat' privukao investitore u Srbiju

Izvor: Šumadija Press, 13.Dec.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je značaj investicije "Fijata" u Srbiju izuzetan ne samo zbog njene vrednosti.

Nastavak na Šumadija Press...

Ulaganje Fiata najveća grinfild investicija u poslednjih 20 godina

Izvor: Economy.rs, 13.Dec.2011

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković ocenio je danas da je značaj investicije “Fijata” u Srbiju izuzetan ne samo zbog njene vrednosti, već i zbog toga što je u našu zemlju privukla čitav niz drugih proizvođača auto-komponenti.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.