Uklonjena deponija kod buvljaka

Izvor: B92, Tanjug, 04.Dec.2009, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonjena deponija kod buvljaka

Beograd -- Uklonjena je deponija ispod železničke stanice Novi Beograd preko puta buvlje pijace, na kojoj se godinama unazad prodavala ilegalna polovna roba.

Ekipe gradske čistoće, uz pomoć velikog broja bagera i kamiona više od 6 sati uklanjali su đubre. 2,5 hiljade tona smeća uklonjeno je u akciji čišćenja terena nelegalnog buvljaka, na Novom Beogradu. Kamioni su odvozili belu tehniku, delove starog nameštaja, automobilske gume, staru garderobu...
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prolaznici koji su se za vreme akcije našli na licu mesta, prelazili su ulicu u strahu od pacova koji su izlazili iz kanalizacija i starih stvari.

Građani koji žive u blizini bili su zadovoljni uklanjanjem deponije koja im je, kako tvrde, "trovala" okruženje.

"Krajnje je vreme bilo. Međutim, trebalo bi i kažnjavati ljude koji tako bacaju po ulici."

"Znaš šta je ovde bilo? Kučića, mačića, smrada, jada. Samo ovo mičite da više nikome ne padne na pamet."

Oni kojima je "divlji buvljak" bio radno mesto i način da prežive, zabrinuti su.

"Nema gde da radimo, vidiš. I naše parče 'leba izgubili smo. Imaju pravo da čiste. Nismo mi samo krivi, ima onih što bacaju. To možeš da prodaš ili da napraviš đubre. Ne znamo kako ćemo da živimo, kriza je, imamo decu."

Gradonačelnik Dragan Đilas izjavio je da će nakon dezinfekcije teren biti ograđen i da će biti postavljeno obezbeđenje. On je ponudio i rešenje za ljude koji su do skoro prodavali robu na "divljem buvljaku".

"Od danas više neće biti dozvoljena nikakva ulična prodaja na ovom mestu. Sve naše ekipe i tržišna inspekcija će svakli dan dežurati pošto oni koji su imali tu nesreću da se zadese ovde u toku dana ili na kraju dana sa tim ljudima koji prodaju, to je izgledalo kao najstrašnija stvar”, rekao je Đilas.

"Svima će biti ponuđene tezge na ovom buvljaku, dok on tu bude bio. Ko hoće. A ko neće, neće moći tim poslom više da se bavi", poručio je gradonačelnik.

Akcija čišćenja biće nastavljena na proleće kada će osim baraka u produžetku "divljeg buvljaka" biti raseljeno i divlje naselje pored Belvila u kojem trenutno živi više od 100 porodica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uklonili divlju deponiju

Izvor: Press, 04.Dec.2009

Komunalci očistili prostor ispod železničke stanice Novi Beograd i odneli više od 2.500 tona smeća. U narednih nekoliko dana biće urađena i deratizacija i hemijsko čišćenje terena.. .Divlja deponija ispod železničke stanice Novi Beograd od juče više ne postoji. Iako...

Nastavak na Press...

Odneto dve i po tone smeća

Izvor: Blic, 05.Dec.2009, 10:50

Plato ispod Železničke stanice "Novi Beograd”, preko puta Otvorenog tržnog centra, konačno je očišćen. Sa ove lokacije juče je uklonjeno čak 2,5 tone smeća, a u akciji čišćenja učestvovalo je 110 radnika gradskih preduzeća i više od 40 kamiona i bagera.....Čišćenje ovog prostora...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.