Odneto dve i po tone smeća

Izvor: Blic, 05.Dec.2009, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odneto dve i po tone smeća

Plato ispod Železničke stanice "Novi Beograd”, preko puta Otvorenog tržnog centra, konačno je očišćen. Sa ove lokacije juče je uklonjeno čak 2,5 tone smeća, a u akciji čišćenja učestvovalo je 110 radnika gradskih preduzeća i više od 40 kamiona i bagera.



Čišćenje ovog prostora počelo je juče oko šest sati ujutru, a završeno je u popodnevnim satima. Osim ovog platoa, koji se nalazi ispod nadvožnjaka, akcija je obuhvatila i ceo pojas uz Bulevar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milutina Milankovića, od hotela „Holidej in" do skretanja ka Otvorenom tržnom centru.

- Ovo mesto je do juče bilo teško opisati rečima, jer je bilo pravo ruglo Beograda, izvor zaraze i prepuno pacova. Svi oni koji su imali tu nesreću da se ovde zadese kad se završi radni dan, mogli su da vide da ovo mesto zaista izgleda strašno. Zahvaljujući velikoj pomoći MUP-a i inspekcije, čišćenje ovog prostora, kuda prolazi veliki broj naših sugrađana, proteklo je bez problema - rekao je gradonačelnik Dragan Đilas.

Prema njegovim rečima, od danas na ovom mestu više nije dozvoljena nikakva prodaja, a tržišna i komunalna inspekcija će dežurati svakodnevno.

- Oko ovog zemljišta biće podignuta ograda, a „Železnice Srbije", kojima prostor i pripada, postaviće i obezbeđenje. Zemljište će prethodno biti dezinfikovano, i taj posao će potrajati nekoliko dana - kaže Đilas.

On je istakao da će svima onima koji su plato ispod nadvožnjaka koristili za prodaju stvari, biti ponuđeno da regularno zakupe tezge u Otvorenom tržnom centru.

Odnošenje smeća ispod stanice kod Buvljaka

- Ko hoće, moći će da ih zakupi, a oni koji to ne budu želeli na dosadašnji način neće moči da se bave ovim poslom - kaže Đilas.

U čišćenju prostora ispod Železničke stanice Novi Beograd i njegove okoline, učestvovale su ekipe svih komunalnih preduzeća: „Zelenila Beograd”, „Gradske čistoće”, „Vodovoda i kanalizacije”, „Beograd puta”, „Parking servisa” i GSP „Beograd”, kao i „Železnica Srbije”.

Ovo zemljište je do juče korišćeno kao pijaca na kojoj su se prodavale polovne stvari i predmeti.

Inače, pre samo mesec dana „Blic" je pisao o problemu nagomilanog đubreta na ovom platou i njegovoj neposrednoj okolini.

Naselje kod "Belvila” biće raseljeno

Gradske vlasti planiraju da na proleće rasele i nehigijensko naselje koje se nalazi između prostora koji je juče očišćen i „Belvila”.

- U tom naselju bilo je oko 60 porodica, a sada ih ima više od 100. Ono će biti raseljeno na isti način kao što je raseljeno i naselje ispod mosta "Gazela”. Oni koji imaju prebivalište u prestonici biće raseljeni na nekoliko lokacija u gradu, a oni koji ga nemaju vratiće se tamo odakle su došli - najavio je Đilas.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.