ANĐEO ČUVAR: „Oklopljeni“ BMW X5 Security Plus

Izvor: TopSpeed.rs, 22.Avg.2014, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANĐEO ČUVAR: „Oklopljeni“ BMW X5 Security Plus

Nemački BMW za Salon automobil u Moskvi premijerno sprema model X5 u specijalnom, „blindiranom“ izdanju Security Plus

Foto: BMW

Za predstojeći Salon automobila u Moskvi, BMW je najavio i zvanično predstavljanje „blindiranog“ modela X5, sa oznakom Security Plus. Baziran na verziji xDrive50i koju pokreće 4,4-litarski V8 twin-turbo motor od 450 >> Pročitaj celu vest na sajtu TopSpeed.rs << konjskih snaga, X5 Security Plus ponudiće znatno viši nivo bezbednosti onima koji se osećaju „ugroženim“.

Foto: BMW

Kao što je to i običaj kada su ovakvi automobili u pitanju, ispod karoserije nalaze se tzv. „pancir ploče“ koje sprečavaju prodiranje metaka u enterijer, dok su i sva stakla specijalno napravljena za tu namenu, a svi spojevi na vozilu dodatno ojačani.

Foto: BMW

Vozilo je dobilo ocenu VR6 u ovoj kategoriji, što će reći da je sposoban da izdrži ne samo napade kada su u pitanju vatrena oružja (popularni „Kalašnjikov“ sa razdaljine od 10 metara), već i eksplozije i šrapnele ručnih granata.

Foto: BMW

Za sada još nije objavljeno koliko je Security Plus teži u odnosu na standardni X5 i koliko se to odražava na performanse (0-100 km/h za 4,9 sekundi kod serijske verzije), ali je naglašeno da će, kao i „obični“ X5, i Security Plus stizati iz BMW-ovih pogona u Spartanburgu, u Južnoj Karolini.

Foto: BMW

Izvor: BMW/TopSpeed

Nastavak na TopSpeed.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TopSpeed.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TopSpeed.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.