Run-flat gume podložnije oštećenju

Izvor: B92, 01.Apr.2013, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Run-flat gume podložnije oštećenju

Takozvani "run-flat“ pneumatici, koji su dizajnirani tako da možete da nastavite vožnju i kada se probuše, češće su podložni zameni od standardnih automobilskih guma, pokazuje najnovije istraživanje sprovedeno u SAD.

Ova vrsta specijalnih pneumatika osmišljena je sa ciljem da omogući vozaču da bezbedno nastavi vožnju, ali smanjenom brzinom (do 90km/h) i ne duže od 150-300 km, u zavisnosti od vrste gume.

Prema studiji koju je objavio američki J.D. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Power na osnovu istraživanja u protekle dve godine, 31 procenat korisnika koji su u 2011. i 2012. kupili automobil opremljen run-flat gumama bio je prinuđen da bar jednom zameni pneumatik na vozilu.

Za razliku od njih, samo 19 odsto onih koji su u istom periodu postali vlasnici automobila sa standardnim gumama, morali su da izvrše zamenu najmanje jednog pneumatika zbog popravke.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 30.000 vlasnika novih automobila koji su kupljeni tokom 2011. ili 2012. godine.

Pročitajte 10 stvari koje treba da znate o auto-gumama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Run-flat gume podložnije oštećenju

Izvor: BanjalukaLive.com, 01.Apr.2013

Takozvani "run-flat" pneumatici, koji su dizajnirani tako da možete da nastavite vožnju i kada se probuše, češće su podložni zamjeni od standardnih automobilskih guma, pokazuje najnovije istraživanje sprovedeno u SAD. Ova vrsta specijalnih pneumatika osmišljena je sa ciljem da omogući vozaču...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.